Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Jak získat certifikát Kvalitní školní časopis?

Občanské sdružení Abeceda nabízí mimopražským základním školám možnost získat prestižní certifikát "Kvalitní školní časopis". Přihlášky přijímá do 1. března 2011.

  • Publikováno: 18. 02. 2011

Jde o součást projektu „Čtenářská gramotnost a projektové vyučování“, který byl podpořen z prostředků Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.

Certifikát bude mít grafickou podobu a časopisy, které ho získají, jím budou moci ozdobit své obálky. Podmínkou pro jeho získání je zlepšení kvality vašeho časopisu. Vybraným školním časopisům bude certifikát přiznán v červnu 2011.

Certifikace není soutěží, ve které zvítězí omezený počet účastníků. Kvalitu svého časopisu může prokázat kdokoli ze stovky účastníků soutěže „Náš časopis 2010“ i ti, kteří oznámí, že časopis teprve chtějí založit.

Stačí, když na adresu Abeceda, o. s., Svatoslavova 611/3, 140 00 Praha 4 – Nusle zašlete do 1. března 2011 vyplněnou přihlášku a přiložíte k ní tři výtisky jednoho aktuálního čísla svého časopisu ze školního roku 2010/2011.
Do 1. června 2011 je nutné zaslat jedno další číslo svého časopisu a k němu připojit shrnutí, co se na něm podařilo vylepšit, co nikoliv a proč.

Hodnotit se bude pokrok, kterého časopisy dosáhly během školního roku 2010/2011 od prvního do posledního čísla. Certifikát obdrží časopis, který bude ve všech sledovaných oblastech prokazovat vysokou kvalitu. Počet certifikátů není omezen – může ho získat každý!

Konkrétní náměty na zlepšení byly účastníkům soutěže Náš časopis 2010 zasílány již v září. Obecná kritéria kvality naleznete v sérii článků věnovaných školním časopisům zde a další články na toto téma zde budou vycházet v průběhu školního roku.

Přihlášku si můžete stáhnout zde.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...