Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Workshop párty s káčami

V nových prostorách organizace Czechdesign.cz proběhne třetí únorovou sobotu odpolední workshop a následně večírek s tématikou hračky – káči.

  • Publikováno: 15. 02. 2011

Zatočit jde se spoustou věcí, vytočit někoho také není žádná námaha, zatočit ale správně s káčou je mnohem větší zábava, mající kořeny v daleké historii lidstva. Roztáčet předměty na špičce nás jednoduše baví od nepaměti.

První roztočení se stalo tak dávno, že už nikdo neví, kdo by ten první, co káču roztočil. Je pravděpodobné, že první káča byla ořech nebo žalud roztočený dítětem. Rotující předměty jsou tak fascinující, že baví lidi na celém světě, a roztočený ořech se tedy snadno transformoval do různých podob rotujících objektů.
A tak není divu, že káči jsou jednou z nejstarších hraček, které kdy byly při archeologických vykopávkách objeveny.

Rotující objekty jsou a byly fascinující, a to natolik, že o nich vznikl i film s příznačným názvem „Tops“ z dílny slavného designérského páru Charles a Ray Eamesových.
Tento krátký desetiminutový film ukazuje roztodivné tvary a barvy a také hry, které se dají s káčami hrát.

Studenti a kolegové ze studia Tobyšlonašlo v káčách zalíbení. Pokoušejí se navázat na tradici, kterou obohacují současným tvarováním a materiály. Vedle dalších produktů, které vznikají stále spíše jako školní projekty, se ke káčám už několikrát vrátili.
Káčami se zabývají nejen pro vlastní potěšení, ale i pro radost z reakcí jejich zákazníků, malých i velkých, kteří si vždy rádi zatočí.

Pokud vás káči alespoň trochu zaujaly, přijďte se podívat na „Káčovanou“, která proběhne v prostoru CZECHDESIGN.CZ ve Vojtěšské ulici 19. února mezi 12 a 17 hodinou.
Odpoledne zde bude probíhat workshop, na kterém bude možné si vyrobit a dekorovat vlastní káču. Soutěžit se bude také v roztáčení. Tak si přijďte zatočit a nezapomeňte na svoje děti, pro které je káčovaná také určena. Od sedmi hodin začne večírek s programem.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...