Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Praha bude pojedenácté Ledová

Nepokoušíme se předpovídat počasí, jen připomínáme, že tradiční akce Ledová Praha je opět za dveřmi!

  • Publikováno: 04. 02. 2011

Od pátku 4. do neděle 6. února se ulice Prahy zaplní tisícovkami dětí, jež s jednou jedinou modrou kartičkou vyrazí navštívit celou řadu pražských pamětihodností a zajímavostí.
Nebude to obyčejná vstupenka, ale průkazka účastníka Ledové Prahy. Bude sice platit jen tento víkend, ale díky ní budou děti moci zcela zdarma nebo s výraznou slevou navštívit muzea, historické památky, výstavy, kulturní akce a další pražské atrakce.

Ledová Praha je určena dětským oddílům, rodinám s dětmi, školám i dětem z dětských domovů. A i když je tu již pojedenácté, stále přijíždějí děti, pro něž je první návštěvou Prahy a výjimečnou příležitostí.

Pro děti je připraveno přes třicet volných či zvýhodněných vstupů. Například Národní muzeum, kde probíhá výstava ke Starým pověstem českým, Muzeum hlavního města Prahy s výstavou klasického českého komiksu pro děti – Čtyřlístku, Bobová dráha a další. Po letech se Ledová Praha vrátila také na Žižkovskou televizní věž, z níž se dětem naskytne nádherný výhled na Prahu, či do Vojenského historického ústavu.

„V minulých letech se počet dětí na Ledové Praze rok od roku zvyšoval, takže myslím, že tentokrát uděláme radost alespoň deseti tisícům dětí,“ odhaduje krátce před akcí její koordinátorka Irena Černá.

Souběžně s Ledovou Prahou proběhne i tradiční koncert Děti dětem, nad nímž převzal záštitu předseda vlády Petr Nečas. Základ koncertu tvoří vystoupení talentovaných dětí – úspěšných účastníků Pionýrského Sedmikvítku. Jako každý rok budou na koncertě předány Putovní poháry předsedy vlády za dlouholetou práci s dětmi v oblasti kultury.

Vstupenky na akci Ledová Praha, které jsou zdarma a opravňují k získání velmi zvýhodněného vstupného či k volnému vstupu, si mohou zájemci vyzvedávat do pátku 4. 2. 2011 mezi 9.00 a 17.00 na Ústředí Pionýra, Senovážné náměstí 977/24, Praha 1 – telefon 222 247 529. Ledová Praha je společně pořádána občanským sdružením Pionýr a Nadací Dětem 3. tisíciletí.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...