Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Letní žurnalistická škola znovu měří síly s evropskými projekty

Už podruhé se organizátoři projektu Letní žurnalistické školy Karla Havlíčka Borovského rozhodli přihlásit do soutěže o Cenu Karla Velikého pro mladé Evropany.

  • Publikováno: 04. 02. 2011

Soutěž vyhlašuje Evropský parlament a Nadace pro Mezinárodní cenu Karla Velikého v Cáchách a je určena pro mladé lidi ze všech členských států Evropské unie, kteří organizují projekty zaměřené na rozvoj Evropské unie, integraci a otázky evropské identity.

„K opětovnému přihlášení nás vedl úspěch v loňském roce, kdy jsme se dostali mezi tři oceněné projekty v českém semifinále. Věříme, že i letos porotu zaujmeme a probojujeme se až do celoevropského finále,“ říká za Ondřej Rázl, místopředseda Centrum Vysočina, o. p. s., které mediální kurz každoročně pořádá.

Letos se Letní žurnalistická škola Karla Havlíčka Borovského uskuteční předposlední srpnový víkend už posedmé. Hlavními tématy bude kultura, historie, současnost a média střední Evropy, česko-polské a česko-slovenské vztahy, zpravodajství ze zahraničí a novinářská etika.

Cílem Ceny Karla Velikého pro mladé Evropany je podpořit mezi mladými lidmi rozvoj evropanství a podnítit je k zapojení do projektů evropské integrace. Vítězný projekt by měl sloužit jako příklad pro mladé lidi žijící v Evropě a měl by obsahovat praktické příklady vzájemného soužití Evropanů jako jedné komunity.

V prvním kole vybere národní porota složená z nejméně dvou europoslanců výherce národního kola v každém ze 27 členských států Evropské unie. Z těch pak evropská porota složená ze tří europoslanců, předsedy Evropského parlamentu a čtyř zástupců mezinárodní Nadace Ceny Karla Velikého vybere celkového vítěze.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...