Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Regionální kola Zlatého Ámose v polovině

Třetím regionálním kolem 18. ročníku ankety Zlatý Ámos mají za sebou organizátoři polovinu všech regionálních kol.

  • Publikováno: 30. 01. 2011

Druhé regionální kolo 18. ročníku ankety Zlatý Ámos ve Středočeském kraji proběhlo v příjemném prostředí zámku Berchtold ve středu 26. ledna 2011.

Sešlo se tu pět pedagogů a šest soutěžních týmů. Z gymnázia v Českém Brodě totiž kvůli nemoci nepřijela nominovaná paní profesorka, ale žáci, kteří ji do ankety přihlásili, ji přesto přijeli obhájit. Podle rozhodnutí poroty to neodporuje pravidlům ankety. Naopak, porota ocenila obětavost žáků, i když se nakonec do semifinále neprobojovali.

Porota nakonec ocenila a poslala do semifinále paní učitelku Marcelu Antonínovou ze ZŠ Jindřicha Matiegky v Mělníku a paní učitelku Alenu Mašikovou ze ZŠ Bratří Čapků v Příbrami.

Třetí regionální kolo v krajích Ústeckém, Karlovarském, Plzeňském, Jihočeském, Pardubickém a Královéhradeckém se konalo v Jičínském a Frýdlantském salonku Senátu PČR v pátek 28. ledna 2011.

Kromě samotné obhajoby měly děti i jejich dospělý doprovod možnost si ve společnosti senátora Miroslava Nenutila prohlédnout místa, kde senátoři zasedají a jednají. Na závěr se s nominovanými sešla i místopředsedkyně Senátu paní Alena Gajdůšková, která je sama bývalou učitelkou. Ocenila práci učitelek a učitelů a poděkovala dětem, že se nebály veřejně své oblíbené kantory do ankety navrhnout, a pedagogům pak za to, že nominaci přijali.

Porota, která musí rozhodnout a vybrat, kdo postoupí do semifinále, vynesla tento závěr: Postupují paní učitelka Monika Kadlecová ze ZŠ Prodloužená, Pardubice Polabiny 2, pan učitel Lukáš Šimon ze Speciální ZŠ a MŠ v Teplicích a paní učitelka Petra Šišková ze ZŠ Rokycanova v Sokolově.

Čtvrté regionální kolo proběhne právě dnes v Brně v budově krajského úřadu a páté regionální kolo je ve Zlíně v úterý 1. února, také v budově krajského úřadu. Poslední letošní regionální kolo bude 14. února v DDM Vratimov.
Semifinále, kterého se zúčastní vítězové všech šesti regionálních kol, je plánováno na 10. března.
Veřejné finále v kongresovém centru hotelu Olšanka v Praze se uskuteční 25. března od 14 hodin. Slavnostní korunovace nového Zlatého Ámose je již tradičně spojena s oslavou Dne učitelů na Kantorském bále v sobotu 26. března.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...