Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Klid Prkenného dolu láká turisty v zimě i v létě

Na okraji Rýchorských vrcholků, kde zapadá sluníčko, lišky dávají dobrou noc a je relaxační klid, se nachází bývalá osada – Prkenný Důl. Ačkoli je to docela malé středisko zahálet zde rozhodně…

  • Publikováno: 26. 01. 2011

V zimní období jsou zde otevřeny 2 sjezdové areály, které nabízí sjezdovky různých stupňů obtížnosti. Zejména si areály oblíbí rodiny s dětmi, neboť  zde jsou i školičky pro nejmenší a sjezdovky jsou zde speciálně upraveny i pro lyžaře nižšího věku. Ale ani dospěláci nepřijdou zkrátka, protože v Prkenném Dole  jsou jak modré tak i černé sjezdovky. Všichni lyžaři ocení rodinnou atmosféru a v neposlední řadě i menší počet osob na sjedovce. Tím pádem je i zážitek z lyžovaní je lepší.

Ale i v měsících, kdy  všechno kvete, teploty se vyšplhají nad 20 stupňů či padá první barevné listí, je v Prkenném  Dole, stále co dělat. Především turistika v okolí je vyhlášená. Není se čemu divit, vždyť Prkenný Důl je na okraji KRNAPu, v místech, kde je nejméně poškozená část Krkonoš. Procházky místními lesy a mýtinami Vás jistě naplní pozitivní energií a načerpáte síly do dalších pracovních a všedních dnů.

Cyklostezky jsou ve zmíněné oblasti  dobře značeny a je možné je zařadit do středně těžkých (a to zejména díky kopcům).

A pro koho je Prkenný Důl určen? Nebudeme lhát, když napíšeme, že pro všechny ty, co mají rádi klid, pohodu, čisté ovzduší a sport. Místní fitness centrum, relax centrum a multifunkční hřiště dávají Prkenném Dolu další hvězdičku v kvalitě a vybavenosti.

A budete-li hledat ubytování, Borovice.cz doporučuje útulný Penzion U Kapličky nebo sousedící Penzion Jitka.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...