Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Pátrání po nejlepším mladém chemikovi vrcholí

Čtvrtý ročník soutěže „Hledáme nejlepšího mladého chemika“ vstoupil do druhé poloviny. Do druhého kola postoupilo třicet pět žáků s nejlepšími výsledky z testů.

  • Publikováno: 19. 01. 2011

Testové části soutěže „Hledáme nejlepšího mladého chemika“ se v průběhu listopadu a prosince zúčastnilo celkem 1002 žáků z 9. tříd základních škol Pardubického kraje. V současné době jsou známá jména třiceti pěti nejlepších, kteří postoupili do druhého kola, v němž kromě znalostí v testu předvedou i praktické dovednosti v laboratoři.

Druhé kolo testové části proběhne 1. února 2011 na Střední průmyslové škole chemické v Pardubicích.
Soutěž zakončí slavnostní vyhlášení, které proběhne 18. února v aule Univerzity Pardubice.

„Potěšilo mě, že se letošního ročníku soutěže zúčastnil tak velký počet žáků. Podařilo se oslovit celkem třicet pět základních škol z Pardubického kraje. Výsledky mě celkem nepřekvapily, tradičně byli velmi dobří žáci ze základních škol Npor. Eliáše z Pardubic, z Červené Vody, Heřmanova Městce, Sezemic a Trhové Kamenice. Velký podíl na úspěchu dětí a jejich postupu do druhého kola mají učitelé chemie, kteří žáky velmi dobře připravili. Osobně mám radost z výsledků „malých“ škol, které mají často horší podmínky k výuce chemie než školy v krajském městě,“ uvedla Alena Volejníková ze SPŠCH, která připravila zadání testů a projektů.

Cílem soutěže je motivovat žáky devátých tříd ke studiu na Střední průmyslové škole chemické v Pardubicích.

„Chemie jako přírodní věda patří určitě mezi nejzajímavější a nejpestřejší vědní obory. Naše škola nabízí studentům kromě teoretického základu i velký počet laboratorních cvičení, kde získávají potřebnou manuální zručnost a naučí se postupně pracovat s moderní přístrojovou technikou. Po ukončení studia pokračuje většina studentů v dalším studiu na Univerzitě Pardubice. Pokud se rozhodnou pro vstup na trh práce, nabízí se jim široké možnosti uplatnění v mnoha chemických, farmaceutických a kosmetických firmách,“ shrnula výhody studia chemie Miroslava Katzerová, ředitelka Střední průmyslové školy chemické Pardubice.

V rámci soutěže bude oceněn i nejlepší učitel chemie.
Pedagog, jehož žáci dosáhnou nejlepšího bodového průměru, získá dvoudenní pobyt v Léčebných lázních Bohdaneč. Jméno nejlepšího učitele chemie se dozvíme na slavnostním vyhlášení v polovině února.

Organizátorem soutěže „Hledáme nejlepšího mladého chemika“ je Střední průmyslová škola chemická Pardubice a Pardubický kraj.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...