Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Vánoční prázdniny v Evropském vesmírném centru

V neděli 26. prosince 2010 nasedlo 12 dětí - finalistů Expedice Mars 2010 (8 z Česka a 4 ze Slovenska) do autobusu a odjelo do Evropského vesmírného centra v Belgii.

  • Publikováno: 04. 01. 2011

Čekal je kosmonautický výcvik a simulovaný let do vesmíru v maketě raketoplánu.
Šťastnou cestu a úspěšné zvládnutí letu jim popřáli nejen rodiče a pořadatelé akce, ale také poradkyně předsedy Asociace krajů ČR Anna Čurdová a kosmonaut a europoslanec Vladimír Remek.

V Evropském vesmírném centru si děti mimo jiné vyzkoušely simulátor stavu beztíže, simulátor chůze po Měsíci, gyroskop a další trenažéry. Součástí kurzu byla i práce v řídícím centru a v kabině raketoplánu. Kurz vrcholil simulovaným letem do vesmíru. Část dětí vytvořila posádku raketoplánu, druhá část let řídila z pozemního řídícího centra.

Malí kosmonauti se do svých domovů vrátili 31. prosince 2010.

Projekt Expedice Mars letos již po sedmé organizuje občanské sdružení Klub Domino, Dětská tisková agentura ve spolupráci s Českou kosmickou kanceláří, za podpory Evropského parlamentu a pod patronátem Československého kosmonauta Vladimíra Remka a Slovenského kosmonauta Ivana Belly. V roce 2009 za tuto popularizaci kosmického výzkumu dostalo občanské sdružení Klub Domino, Dětská tisková agentura na světovém setkání kosmonautů medaili Alexeje Leonova.

www.expedicemars.eu


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...