Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Regionální centrum mediální výchovy pomůže učitelům z Vysočiny

Od 1. ledna zahájilo v Havlíčkově Brodě činnost Regionální centrum mediální výchovy jako projekt, který nabízí učitelům základních a středních škol vzdělávání v oblasti mediální výchovy.

  • Publikováno: 04. 01. 2011

Projekt připravila obecně prospěšná společnost Centrum Vysočina za podpory fondů Evropské unie, MŠMT a Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

„V rámci projektu se budou vzdělávat učitelé základních a středních škol v oblasti mediální výchovy a práce s médii. Výuka bude probíhat v devíti vzdělávacích modulech, úspěšní účastníci kurzu obdrží certifikát prokazující dostatečné odborné znalosti a kompetence pro výuku mediální výchovy,“ popisuje autor projektu Milan Pilař z obecně prospěšné společnosti Centrum Vysočina.

Podle jeho slov je cílem projektu vytvoření konzultačního střediska pro pedagogy v kraji Vysočina, kterým bude poskytována metodická podpora při výuce vzdělávacích modulů mediální výchovy.

„Projekt navazuje na naši dosavadní činnost, kterou ale budeme moci výrazně zkvalitnit a rozšířit. Potrvá osmnáct měsíců, devíti vzdělávacích modulů se zúčastní šedesát pedagogů. Počítáme samozřejmě s tím, že po jeho ukončení budeme v konzultační a vzdělávací činnosti pokračovat,“ dodává Milan Pilař.

Úspěšní pedagogové podle jeho slov obdrží vedle certifikátu pro své školy také zdarma software pro školní internetový časopis včetně proškolení týmu a následného servisu a konzultací. Každý z účastníků získá také metodický materiál pro výuku mediální výchovy na školách.

www.centrumvysocina.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...