Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Bruslařská sezóna na Lipně zahájena v rekordním termínu

Na Lipensku začala minulý čtvrtek bruslařská sezóna. Díky silným mrazům led zesílil na 18-20 cm a to umožnilo strojům s pluhy vyjet na zamrzlé Lipno.

  • Publikováno: 03. 01. 2011

Správci ledové dráhy ihned začali připravovat zhruba pětikilometrový okruh v Lipně nad Vltavou.

„Nejprve musíme odhrnout z ledu pěticentimetrovou vrstvu sněhu a pak přijde na řadu kartáčování. Začínáme s okruhem v Lipně nad Vltavou a pak budeme pokračovat směrem na Přední Výtoň a Frymburk. Tam je led o dva centimetry slabší, a proto musíme ještě pár dní počkat,“ říká Jan Staněk, který ledovou dráhu na Lipně každoročně upravuje.

Bruslařská sezóna na Lipně začala letos v rekordním termínu, protože v předchozích dvou zimách se bruslilo až po Novém roce. Brzkému začátku nahrály silné mrazy posledních dní.

Letos byla na úpravu ledové dráhy také pořízena nová rolba a šestikolka, která by si měla poradit i s větším přívalem sněhu. Ta ale na led vyjede, až přibude ještě několik centimetrů. 
Přestože led letos kvůli nedávnému sněžení a oblevě není hladký jako zrcadlo, jsou na Lipně jednotně přesvědčeni, že ledová dráha také letos přiláká na Lipensko tisíce turistů.

„Led je sice hrbolatý, protože před 14 dny přišla obleva a pak silné sněžení, ale věříme, že nám tisíce ostrých nožů bruslících lidí a také sluníčko pomůže hrbolky zbrousit a kvalitu ledu zlepšit. Kromě bruslení se na zamrzlém Lipně dá výborně běžkovat nebo vyrazit na procházku,“ popisuje podmínky na ledové dráze Martin Řezáč ze společnosti LIPNO SERVIS s.r.o.

V okolí ledové dráhy jsou otevřeny půjčovny a bruslí, a to v Lipně nad Vltavou v Maríně Lipno a také ve Frymburku, kde je možné si nechat brusle nabrousit.

Při vstupu na zamrzlé Lipno se doporučuje pohybovat se pouze na upravené bruslařské dráze, kde je síla ledu kontrolována. U nástupních míst na ledovou dráhu jsou od letošní zimy navíc instalovány informační tabule s pravidly bezpečného pohybu na ledě.

www.lipnoservis.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...