Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Cyklostezka na Hranicku přiblíží historii vodních a větrných mlýnů

Pod názvem „Po stopách vodní a větrné energie“ se na Hranicku podařilo rozběhnout projekt, který propojuje bohatou historii zdejších vodních a větrných mlýnů.

  • Publikováno: 26. 12. 2010

Pomocí tematicky zaměřené cyklotrasy se mohou návštěvníci mikroregionu seznámit s tím, jak byla na venkově využívána vodní a větrná energie.

Cyklotrasa propojuje místa existujících i neexistujících mlýnů na Hranicku. Díky aktivitě obcí ležících na trase, aktivních vlastníků mlýnů, podnikatelů a nadšenců mohou návštěvníci aktivně trávit volný čas, pobavit se a něco zajímavého se dozvědět o minulosti mlynářského řemesla.

Trasa je vybavena mobiliářem (lavičkami, stojany), jsou na ni poskytovány turistické služby (informace, ubytování, stravování), místa vodních a větrných mlýnů jsou označeny informačními tabulkami, které obsahují informace o historii mlýnů a historii mlynářství. Ve většině obcí na cyklotrase je nainstalovaná velká infotabule s cyklomapou.

Byly vydány také propagační materiály: Soutěžní průkaz „Mlynářský krajánek“, Průvodce po historii mlynářství na Hranicku a Cykloturistická mapa s vyznačenou trasou vedoucí kolem vodních a větrných.
Propagační materiály můžete získal v informačních centrech v Hranicích, Přerově, Lipníku nad Bečvou, Novém Jičíně, Odrách a na Informačním centru hlavního nádraží Českých drah v Olomouci.

Projekt zapadá do dlouhodobé snahy obcí sdružených v mikroregionech na Hranicku zlepšit životní podmínky svých obyvatel i zázemí pro turisty.

old.regionhranicko.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...