Přidat inzerci

Facebook

Navigace


iQpark v Centru Babylon je vítězem ankety Kudy z nudy

Čtenáři Kudyznudy.cz zvolili v anketě o nejlepší místa v Česku, která dětem nabízejí zábavu i rozvoj fantazie, jasným vítězem iQpark Centra Babylon.

  • Publikováno: 19. 12. 2010

iQpark vyhrál první místo s 26 % všech hlasů.
Druhé místo patří DinoParkům ve Vyškově, Plzni a Ostravě, kterým dalo svůj hlas 20 % účastníků ankety.
Na třetí příčce se umístilo Safari v Zoo Dvůr Králové s 16 % hlasů.

Cílem iQparku je popularizovat vědu, techniku a přírodní vědy. Na vlastní kůži si můžete vyzkoušet víc než 200 interaktivních exponátů demonstrujících přírodní zákony a fungování lidského těla. iQpark je rozdělen na několik oddělení a v každém se „zkoumá“ něco jiného.

Vodní hrátky umožní malým vědcům zkonstruovat třeba Archimedovu spirálu nebo malou vodní elektrárnu. Oddělení Zelená energie vám přiblíží výrobu energie z trvale udržitelných zdrojů. Vyzkoušet si můžete třeba výrobu elektřiny pohonem vlastního těla. V iQparku samozřejmě nechybí možnost potrápit šedé mozkové buňky záludnými hlavolamy od jednoduchých až po velmi obtížné. Oddělení Přírodní zákony mimo jiné ukrývá i modely lidského těla, které můžete rozebrat a pořádně prostudovat. Další expozice prověří vaše smysly; připraveny jsou zkoušky čichu, hmatu a dojde i na šálení zraku. Svět fyzikálních zákonů už vám nezůstane utajen – projděte se Sálem přírodních zákonitostí a seznamte se osobně s nakloněnou rovinou, účinností kladek nebo principem odstředivky. Poslední zastávkou iQparku je Optický kabinet, kde mimo prozkoumávání Plazmokoule můžete také obtisknou své tělo pomocí světelných paprsků.

Návštěvnost iQparku stále roste, v roce 2010 navštíví science centrum 130 000 návštěvníků z Česka i zahraničí.
„Zájem nás velmi těší a pro návštěvníky připravujeme velké novinky,“ prozradil ředitel centra Pavel Coufal a doplnil: „28. května 2011 se návštěvníkům otevřou hned čtyři nová podlaží se stovkou exponátů, laboratoří pro veřejnost nebo třeba sálem pro dočasné výstavy.“

Dostavba iQparku, která je financována z regionálního operačního programu Severovýchod a z prostředků Nadace Škola Hrou, umožní zvýšit kapacitu celého science centra a nabídnout i nové programy a vědeckou show pro veřejnost.

www.BabylonLiberec.cz

www.kudyznudy.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...