Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Nejlepší školní časopis na webu má královéhradecké gymnázium

Cenu TOPZINE v soutěži o nejlepší školní časopis a noviny na internetu pro rok 2010 si odnesli studenti z Gymnázia Boženy Němcové v Hradci Králové za svůj e-zine Punkl.cz.

  • Publikováno: 26. 11. 2010

„Můj hlas pro Punkl.cz byla letos jasná volba, protože všechny ostatní přihlášené internetové magazíny opravdu výrazně převyšuje. Je vidět, že tito studenti se neučí jen podílet se na školním magazínu, ale sledují i aktuální trendy profesionálních internetových periodik,“ sdělil za porotu 4. ročníku soutěže Martin Peška, třiadvacetiletý vysokoškolský student žurnalistiky a současně manager magazínu pro studenty Topzine.cz, který oslovuje bezmála 200 tisíc uživatelů měsíčně.

Člen poroty Peška na Punkl.cz oceňuje především originální a profesionální grafické zpracování, jasnou identifikaci se školou, aktualizovaný obsah logicky členěný do rubrik, ale také propojení se sociálními sítěmi Facebook a Twitter, kde redakce komunikuje se čtenáři. Školní časopis se tak může snadno dostat ke čtenářům i mimo školu.

Mezi přihlášenými internetovými školními časopisy byly velké rozdíly. Většina z nich je jen elektronickým archívem propracovanějších tištěných verzí časopisů, což je podle slov Martina Pešky škoda. Mnohdy do internetové verze časopisu přispívají svými oficiálními sděleními vyučující častěji než studenti a e-ziny se tak stávají spíše hlásnou troubou vedení školy.

V rámci slavnostního vyhlášení v pátek 26. listopadu v Brně proběhlo setkání s finalisty soutěže a novinářské dílny. Tvůrci školních časopisů se také dozvěděli, co by mohli v příštích číslech svého časopisu zlepšit.

www.topzine.cz

www.punkl.cz

 


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...