Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Hlavolamy - dobrodružství na hradě

Zájemci o interaktivní výstavu Hlavolamy - dobrodružství na hradě v Regionálním muzeu v Litomyšli mají čas již jen do středy 17. listopadu!

  • Publikováno: 13. 11. 2010

Výstava je určena hlavně pro dětského návštěvníka, ale na své si přijdou i rodiče.
V kulisách hradních rozvalin čekají na návštěvníky hlavolamy, hry a rébusy s různou obtížností – od začátečníků až po zkušené luštitele.

Do katalogu si návštěvníci zapisují správná řešení nebo si za splněný úkol dávají razítko.

„Celá tato interaktivní výstava je ‚škola hrou‘. Aniž by o tom dítě vědělo, učí se matematiku, procvičuje si paměť, logické myšlení, kombinační schopnosti, postřeh a trpělivost,“ říká Karel Prais, vedoucí projektů.

Od 27. listopadu do 9. ledna 2011 budou moci návštěvníci Regionálního muzea v Litomyšli zhlédnout další zajímavou výstavu: Bible očima světa – Svět očima Bible.

Tato výstava chce návštěvníkům přiblížit historii a obsah jedné z nejčtenějších knih světa – Bible. Netradiční a interaktivní formou ukazuje knihu knih – Bibli, snaží se tímto způsobem přiblížit toto téma již malým školákům a ukázat tak, že je tato kniha nejen dobrým zdrojem informací o dějinách lidstva, ale i možností, kde hledat odpovědi na otázky života.

Návštěvníci se zapojí do života lidí před tisíci lety, kdy se psaly dějiny Izraele a odehrávaly se biblické příběhy. Dozví se různé zajímavosti z každodenního života Izraelců, seznámí se s jejich historií, shlédnou kratičký snímek k přemýšlení a budou mít možnost se seznámit s podstatou křesťanství.

Od 4. do 30. prosince 2010 bude ke zhlédnutí v muzeu výstava Codex gigas – Ďáblova bible v Litomyšli.

Na ní bude představena kniha, která patří k nejcennějším českým klenotům – Codex gigas neboli Ďáblova bible. Jedná se o největší rukopisnou knihu světa. Samozřejmě nelze vystavit originál, návštěvníci budou moci obdivovat repliku a dozvědí se maximum informací o obsahu knihy a o její napínavé cestě staletími od odborných pracovníků muzea při komentovaných prohlídkách.

Návštěvníci jsou rovněž srdečně zváni na adventní programy, které najdou na stránkách muzea.

Otevřeno je od úterý do pátku v 8-12 a 13-16 hodin. O víkendech je otevřeno v 9-12 a 13-17 hodin.

www.rml.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...