Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Expedice na niti v plzeňském Muzeu loutek

Muzeum loutek v Plzni pořádá workshop aktivního otcovství, který je úzce spjat s Expedicí na niti - programem pro tatínky s dětmi.

  • Publikováno: 06. 11. 2010

Expedice na niti je prvním speciálním father friendly programem v Plzni. Muzeum loutek se rozhodlo vyjít vstříc zajímavé a početné skupině návštěvníků, kterou tvoří tatínci, dědečkové, strejdové, prostě muži s dětmi.

Doprovod dětí se v rámci programu Expedice na niti stane šerpou, který společně s dítětem zdolává pomyslnou loutkovou osmitisícovku, kde si jako na každé expedici musí vzájemně pomáhat, jistit se a společně řešit problémy. Odměnou je jim společně dosažený cíl, ze kterého si pořídí i nevšední vrcholové foto.

„Každá výprava je v muzeu vybavena deníkem expedice, podle kterého samostatně postupuje. V první části dítě a šerpa společně poznávají muzeum dobrodružnějším způsobem, než je běžné, hledají informace a plní úkoly. Vše zaznamenávají do deníku, který si odnesou později domů. Ve druhé části expedice využijí účastníci svou kreativitu a fantazii na jevišti muzejního divadla nebo při výrobě osobního talismanu.“

Cílem expozice je přidat do nabídky Plzně zážitek maximálně upravený pro táty a děti, anebo, s nadsázkou řečeno, pro prince po happy endu.
Na programu spolupracuje organizace LOM – Liga otevřených mužů a Magistrát města Plzně.

Muzeum loutek v Plzni
těží z místní bohaté loutkoherecké tradice a mapuje činnost loutkových divadel hrajících v Plzni a jejím nejbližším okolí.

Expozice postupně představuje počátky loutkářství v Plzni od kočovných loutkoherců přes Loutkové divadlo feriálních osad, Skupovo divadlo, produkce loutkových souborů z druhé poloviny 20. století až po současnost.

Vedle tradičně pojatých výstavních prostor je v muzeu místnost, kde je možné s loutkami manipulovat a seznámit se s různými technikami vodění. Tento multifunkční sál zároveň slouží také k pořádání divadelních představení, přednášek či konferencí.

www.muzeumloutek.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...