Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Skauti ze Starého Plzence oživí školu EKOhrátkami

Základní škola ve Starém Plzenci na Masarykově náměstí ožije v pátek 5. listopadu mezi 15. a 18. hodinou EKOhrátkami. Akce je dílem staroplzeneckých skautů, kteří si pro žáky připravili…

  • Publikováno: 04. 11. 2010

Cílem projektu je podnítit zájem veřejnosti o aktuální environmentální problematiku s důrazem na aktivní zapojení dětí a mládeže.

„Environmentální výchova je úzce spojena se skautingem, proto máme chuť se v této oblasti dále vzdělávat a také se o své poznatky dále dělit s veřejností. Věříme, že podobná práce s dětmi a mládeží má velký smysl a je proto potřeba jí věnovat dostatek pozornosti,“ říká Karolína Koskubová, zástupce vedoucí skautského oddílu, který EKOhrátky připravuje.

V úvodu projektu proběhly motivační aktivity ve třídách ZŠ Starý Plzenec spojené s následným vyhlášením umělecké soutěže s environmentální tématikou. Žáci mohli soutěžit v kategoriích malba a kresba, fotografie a literární tvorba.

Vyvrcholení soutěže a veřejné vyhlášení výsledků proběhne právě 5. listopadu v rámci EKOodpoledne, kde bude od 15 do 18 hodin zajištěn program týkající se různých oblastí ochrany životního prostředí.

Zatímco děti mohou soutěžit v několika disciplínách, poznávat přírodu či vyzkoušet zajímavé rukodělné práce, rodiče budou seznamováni se zlozvyky konzumní společnosti. Nabídku jiných alternativ životního stylu šetrného k prostředí jim poskytnou jak členové Ekocentra ze Spáleného Poříčí, tak architekt zabývající se ekostavbami či specialistka na přírodní kosmetiku a zdravý životní styl.

Pro toho, kdo by chtěl pouze relaxovat a ještě k tomu nahlédnout do života staroplzeneckého skautského oddílu, bude připravena multimediální prezentace.

„To, že skauti pořádají akci tohoto typu, je podle mě velmi přínosné. Mile mě překvapilo, kolik se soutěže zúčastnilo dětí. Je vidět, že ekologická tématika není dnešním dětem cizí. Některá díla byla opravdu nápaditá,“ pochvaluje si Petra Vondrášková, členka čtyřčlenné odborné poroty, která posuzovala celkem 98 soutěžních děl.

Celá akce bude zakončena netradiční módní přehlídkou, při které se skauti v modelech z recyklovatelných materiálů rozloučí se všemi účastníky EKOhrátek.

 

www.zsstaryplzenec.cz
www.skauting.cz/plzen


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...