Přidat inzerci

Facebook

Navigace


KRNAP má nový Návštěvní řád

Správa Krkonošského národního parku vydala po měsících příprav a jednání s místními městy a obcemi nový Návštěvní řád Krkonošského národního parku, který vstupil v platnost 1. října 2010.

  • Publikováno: 15. 10. 2010

Největší novinkou je možnost volného pohybu osob ve II. zóně KRNAP.

Nový Návštěvní řád naopak neuvádí zákazy uvedené v jiných zákonech, protože by se z hlediska legislativy jednalo o dublování již jednou vydaného zákazu.
Oproti původnímu tak z nového NŘ vypadly například zákazy plašit zvěř a odchytávat volně žijící živočichy nebo rozdělávat ohně. Skutečnost, že nový NŘ tyto zákazy neuvádí, však neznamená, že by neplatily. Návštěvníci jsou povinni řídit se platnými zákony.

Nový Návštěvní řád Krkonošského národního parku najdete zde.

Další novinkou v Krkonošském národním parku je zpřístupnění Krkonošského národního parku skialpinistům.

Na základě spolupráce s Českou asociací horských vůdců (ČAHV) a Horskou službou připravila Správa KRNAP poprvé pro letošní sezonu osm doporučených skialpinistických tras, které vedou jednak po turistických značených cestách, ale také mimo ně. Pro lyžaře tím vznikly zcela nové okruhy a některé sjezdy.

„Vedou zejména po značených cestách. Podařilo se nám ale najít několik krátkých úseků mezi turisticky značenými cestami, aby mohly vzniknout okruhy, které, věřím, budou pro skialpinisty zajímavé,“ říká ředitel Správy Krkonošského národního parku Jan Hřebačka.

Přestože Krkonoše nejsou pro skialpinismus příliš atraktivním terénem (ve srovnání např. s Tatrami či blízkými rakouskými Alpami), zájem veřejnosti o skialpinismus roste i v Krkonoších, na což musí Správa KRNAP reagovat. V opačném případě se aktivita stane nekontrolovatelnou. Správa KRNAP proto považuje za vhodnější ukázat legální možnosti a zpřístupnit takové části hor, které nejsou v konfliktu s předměty ochrany přírody.
Bez ohledu na tuto nabídku okruhu a sjezdů se mohou vyznavači skialpinismu pohybovat i na ostatních cestách dle Návštěvního řádu KRNAP.

www.krnap.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...