Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Hlasování o nejlepší Dětské činy roku začalo

Šestý ročník projektu Dětský čin roku zná své semifinalisty. V šesti kategoriích postoupilo do dalšího kola vždy pět příběhů dětí o jejich dobrém skutku.

  • Publikováno: 15. 10. 2010

O vítězích tradičně rozhodne hlasování dětské veřejnosti na stránkách www.detskycinroku.cz.

Do semifinále projektu, do kterého se i letos zapojilo několik stovek dětí, vybrala komise vždy pět nejlepších příběhů, které byly uveřejněny na stránkách soutěže a v Učitelských novinách.

Nejvíce příběhů přišlo do projektu z Jihomoravského kraje, který je s letošními 94 příběhy jedním z nejaktivnějších a historicky nejúspěšnějších krajů ČR. V pořadí druhým krajem s největším počtem přihlášených příběhů je Středočeský kraj s 81 příběhy a třetím se stal kraj Moravskoslezský se 70 příběhy.

„Stejně jako v minulých ročnících bylo velmi těžké vybrat pouze pět příběhů, protože přišlo skutečně mnoho zajímavých zážitků a dobrých skutků,“ komentoval rozhodnutí komise Radek Novotný, generální ředitel společnosti Whirlpool ČR, která je hlavním partnerem projektu.

Hlasování o finalistech potrvá do 7. listopadu 2010.
Členem hlasující poroty se může stát každý žák základní školy, speciální základní školy nebo osmiletého gymnázia tím, že pošle svůj hlas jednomu příběhu v libovolném počtu soutěžních kategorií – Záchrana lidského života, Pomoc v rodině, Pomoc jiným dětem, Pomoc ostatním lidem, Pomoc přírodě a Dobrý nápad.

Slavnostní vyhlášení vítězů proběhne na Staroměstké radnici 1. prosince 2010 za účasti partnerů, médií a patronů.
Mimo vítěze šesti jmenovaných kategorií bude již tradičně předáno i další ocenění. Zvláštní cenu Učitelských novin za nejlépe napsaný příspěvek předá šéfredaktor Učitelských novin Jiří Frey.
Novinkou je pak kategorie Pomoc na n@tu, jejímž patronem je společnost Seznam.

 

www.detskycinroku.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...