Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Moravská jantarová stezka

Moravská jantarová stezka nabízí výjimečné zážitky pěti témat: Hrady a zámky jako z pohádky, Stezka neobyčejných chutí a vůní, Bohatství jantarové stezky, Putování za zdravím a Stezka pro celou…

  • Publikováno: 10. 10. 2010

Mimo to se pro každý cílový trh nabízejí ještě doplňkové aktivity ušité přímo na míru požadavkům návštěvníků z dané země.
Z výčtu toho nejlepšího z Moravy je zřejmé, že na Moravské jantarové stezce se nebude nudit nikdo – mladá ani střední generace, rodiny s dětmi či senioři, aktivní i labužníci.

Hrady a zámky jako z pohádky
V rámci tohoto klasického tématu poznávací turistiky jsou návštěvníkům prezentovány hrady, zámky, poutní místa a městská architektura. Čestné místo v nabídce samozřejmě zaujímají památky UNESCO – Trojiční sloup a kašny v Olomouci, komplex Arcibiskupského zámku, Podzámecké a Květné zahrady v Kroměříži, vila Tugendhat v Brně a Lednicko-valtický areál.

Stezka neobyčejných chutí a vůní
Na gastronomii a místní speciality je zaměřena stezka chutí a vůní. Nabízí návštevníkům možnost objevovat tradiční pokrmy a nápoje Moravy a Slezska. V nabídce nechybí například zabijačkové speciality, návšteva pivovaru nebo řízená degustace vín. Ze sladkých specialit nelze opomenout valašské frgály, štramberské uši nebo slovácké koláčky. Součástí nabídky je také návštěva vinobraní, slavností vína nebo jiné tradiční gastronomické akce.

Bohatství jantarové stezky
Zážitky všeho druhu nabízí téma zaměřené na bohatství jantarové stezky. Zde může návštěvník ochutnat něco z letních i zimních radovánek, vyjet si na kole po pečlivě upravených cyklostezkách, zvýšit hladinu adrenalinu při netradičních sportovních aktivitách nebo se projet v koňském sedle. To vše může být doplněné návštěvou typických jihomoravských sklípků, řemeslných dílen, poutních míst nebo unikátních zahrad a zámeckých areálů.

Putování za zdravím
Skutečným pokladem, kde je možné načerpat novou sílu a zdraví, jsou lázeňská města a městečka rozesetá téměř po celé Moravě. Vznikla na překrásných místech, kde vyvěrají léčivé prameny a příroda je čistší než kdekoliv jinde. Některá mají již dlouhou tradici, jiná vznikla v posledních několika letech.

Stezka pro celou rodinu
Není vždy snadné najít místa, kde se mohou společně bavit dospělí i děti. Jantarová stezka však umí rodinné výpravy dovést přesně tam, kde si bezpečně přijdou na své všichni členové rodiny. Možností je celá řada – od návštěvy zajímavých muzeí či archeoskanzenů až po společné adrenalinové zážitky v lanovém centru nebo návštevu některé ze zoologických zahrad.

 

www.amber-trail.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...