Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Setkejte se na vrcholu

Druhé letošní setkání na vrcholech se uskuteční v čarokrásném pohoří nacházejícím se v oblasti dřívějších Sudet - v Rychlebských horách.

  • Publikováno: 14. 09. 2010

Redakce časopisu Treking pořádá již dlouhá léta dvakrát do roka setkání na vrcholech.

Druhé letošní setkání na vrcholech se uskuteční v čarokrásném pohoří nacházejícím se v oblasti dřívějších Sudet – v Rychlebských horách. Protože se zde setkání ještě nikdy nekonalo, mohli organizátoři vybrat nejvyšší horu tohoto celku – Smrk (1126 m).

Na vrchol Smrku se turisté dostanou z různých stran. Od chaty Paprsek, z Ramzové přes Lví horu, ze Stříbrného údolí nebo pěkně po hřebeni třeba od Borůvkové hory s krásnou rozhlednou.

Sraz na vrcholu Smrku bude za každého počasí v sobotu 9. října 2010 mezi 12. a 15. hodinou.

Každý z účastníků obdrží od pořadatele pamětní list a k dispozici bude i příležitostné razítko.

Večer bude probíhat neformální setkání na chatě Paprsek. Jako tradičně se budou promítat obrázky z hor při asi hodinové projekci, během níž diváci navštíví hřeben Rychlebských hor, sousedního Králického Sněžníku i Hrubého Jeseníku. To vše bude okořeněno projekcí „Tatry ve čtyřech ročních obdobích“.

Letošní první setkání proběhlo na vrcholu Inovce (1042 m), nejvyššího vrcholu Považského Inovce, krásného a málo známého pohoří na západním Slovensku.

Díky počasí na něm vládla pravá jarní nálada s hřejícím sluníčkem a zelenající se trávou. Zprvu byl na vrcholu Inovce poměrně klid, ale postupně se začali k vrcholu z různých stran trousit příznivci turistiky a časopisu Treking, samozřejmě ale také i náhodní kolemjdoucí. Účastnický list obdrželo více než 90 turistů, mezi nimiž byli skalní účastníci, zástupci z řad ochránců přírody z pod Bílých Karpat i turisti z Trenčína.

 

www.treking.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...