Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Mimoškolní činnosti nabízí KamChodit.cz

Díky internetovému portálu KamChodit.cz budou mít rodiče hledání vhodných mimoškolních aktivit pro své děti mnohem jednodušší.

  • Publikováno: 14. 09. 2010

Se startem nového školního roku se dětem otevírají i dveře celé řady rozmanitých spolků a organizací, které se na mimoškolní činnost nejmladší generace programově zaměřují.
K tomu, aby rodiče a jejich ratolesti mohli rychle zjistit a efektivně vyhodnotit nabídku, která je v tomto ohledu v okolí jejich bydliště k mání, slouží nově internetový portál KamChodit.cz.

Od jeho spuštění v rámci letošní Bambiriády uběhlo jen pár měsíců – a interaktivní mapa na zmíněné webové stránce již obsahuje záznamy z téměř šesti set českých, moravských a slezských měst a obcí.

„Rozšíření kluboven a domů dětí a mládeže je opravdu po celé republice; máme na mapě více než patnáct set unikátních organizací – patří sem skauti, pionýři, tomíci a další. Nabídka je opravdu pestrá a my se neustále snažíme databázi rozšiřovat. Oslovujeme nové subjekty, zkoušíme zapojit i sportovní oddíly, které představují také způsob, jak využít volný čas, takže rozšiřujeme i nabídku sportovních aktivit,“ podotkl Ondřej Šejtka, místopředseda České rady dětí a mládeže.

Na interaktivní mapě se tak zobrazují klubovny, domy dětí a mládeže, informační centra mládeže, ale i mateřská centra, veřejná hřiště či ubytovací zařízení pro mládež.

Proč ne jen „klasické“ klubovny?
Předseda ČRDM Aleš Sedláček vysvětlil, že ne všechna sdružení potřebují – nebo ke své činnosti mohou využívat – právě klubovny. Členové některých spolků se scházejí na sportovištích, jinde zase využívají kupříkladu zázemí DDM.
„A chceme-li oslovit děti, musíme tak učinit v čím dál tím nižším věku. Když s tím začínáme v jejich šesti, deseti letech, mnohdy je už pozdě – už nedokážeme strhnout jejich pozornost natolik, aby potom u volnočasové aktivity vydržely. Takže dnes je vcelku obvyklé, že tradiční dětské organizace třeba pracují už i v mateřských centrech,“ vysvětlil Aleš Sedláček rozmanitost ikon, které se na interaktivní mapě po zvolení té které lokace objevují.

www.kamchodit.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...