Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Jaké jsou Dvě tváře Prahy

Dvě tváře Prahy propagují Prahu jako významnou světovou metropoli a zároveň poukazují na poetiku místa i nešvary prostředí.

  • Publikováno: 14. 09. 2010

Václavské náměstí je tradičním symbolem České republiky reprezentujícím její národní hrdost a slávu. Prolíná se tu historie se současností, klid s čilým ruchem.
Mělo by být proto elegantní třídou s atmosférou evropské kulturní metropole, klasickým bulvárem lemovaným obchody, restauracemi, hotely, divadly a dalšími kulturními podniky, se spoustou kavárniček zvoucích k příjemnému posezení pod korunami stromů.
Václavské náměstí by se mělo změnit v milé místo, kam každý rád zavítá.

Odborná komise vybrala vítězné fotografické soubory studentů FAMU, které jsou vystaveny do 30. září 2010 přímo na Václavském náměstí.

Organizátor – Sdružení Nového Města pražského – chce uměleckou formou, ale také pravdivě představit život na „Václaváku“ a upozornit na problematiku s ním spojenou. Letošní ročník má hlavní téma: POHLED NA ŽIVOT V CENTRU MĚSTA OČIMA MLADÉHO ČLOVĚKA.

Cílem projektu není jen rozšířit kulturní nabídku Prahy 1 a zabavit místní obyvatele a domácí i zahraniční turisty, ale také rozpoutat celospolečenskou diskuzi na téma funkce a smysl centra velkoměsta. Chce oslovit zodpovědné zástupce magistrátu i městské části, protože jedno z nejdůležitějších náměstí v Praze například ani nemá svoji koncepci, nikdo se o něj vlastně nestará, čímž jednoznačně strádá.

Na výstavě Dvě tváře Prahy 2010 jsou díla od následujících autorů:
Jan Douša
Pavlína Kahánková
Klára Čvančarová
Lenka Komínková
Veronika Klepáčová
Silvie Kořenková
Anna Pleslová
Adéla Vosičková

Vítězné soubory fotografií:
1. místo Jan Douša ‐ Genius Loci
2. místo Klára Čvančarová ‐ Moment ticha
3. místo Adéla Vosičková ‐ V Akci
cena pořadatele ‐ Klára Čvančarová ‐ Moment ticha

www.dvetvareprahy.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...