Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Historické vinohradnické nářadí

Návštěvníci Botanické zahrady si mohou ve výstavním sále prohlédnout vinařovo "haraburdí" a dozvědět se něco o historii vína.

  • Publikováno: 14. 09. 2010

Tak, jako byly v minulosti expozice věnované nářadí a náčiní, se kterým pracovali naši dědové na zahradách a v sadech, nabízí tentokrát stroje, strojky, nářadí a literaturu týkající se prací ve vinici.

Drobné nářadí, etikety, sbírka korkových špuntů, staré učebnice a podobné zajímavosti jsou soustředěny ve výstavním sále.
Větší stoje uvidí návštěvníci přímo v expozici Vinice svaté Kláry. Z nich rozhodně stojí za zmínku např. nově zrenovovaný starý vinný lis, který je nainstalovaný na jedné z teras vinice, kde si jej lze prohlédnout.

Výstava je tematicky připojená ke každoročnímu Vinobraní, které v Trojské botanické zahradě patří v září do základního programu.

I letos jsou milovníci vín pozvaní k příjemnému posezení na vinici se sklenkou dobrého vínka. Ochutnat je možné nejen vína z Vinice sv. Kláry, ale i další vzorky od našich významných vinařů. V prodeji je i burčák. Občerstvit se lze hned u několika stánků.

 

www.botanicka.cz

 


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...