Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Dny NATO v Ostravě: Víkendová show

Dnes a zítra proběhne na Letišti Leoše Janáčka Víkendová show Dnů NATO v Ostravě, které jsou největší letecko-armádně-bezpečnostní akcí ve střední Evropě.

  • Publikováno: 14. 09. 2010

Jejím cílem je prezentovat široké veřejnosti co nejširší škálu prostředků, kterými disponuje Česká republika a její spojenci na poli zajišťování bezpečnosti.

Součástí desátého ročníku této akce, trvající od středy, byly besedy, filmové projekce, semináře a prezentace vojenské a záchranářské techniky. Víkend přináší vrchol celé akce, show na Letišti Leoše Janáčka Ostrava.

V dynamických a statických ukázkách se návštěvníkům v areálu letiště představí více než 70 kusů letecké techniky armád deseti států. Největší zastoupení budou mít samozřejmě Vzdušné síly Armády České republiky, které se budou prezentovat většinou typů letadel a vrtulníků, které mají ve své výzbroji.

„Zvláštností letošního ročníku je účast skutečně poslední letuschopné stihačky Hawker Hurricane na světě, která se přímo zúčastnila bitvy o Velkou Británii,“ říká Zbyněk Pavlačík, předseda sdružení Jagello 2000, a dodává: „Tento světový unikát provozuje soukromá britská společnost. Abychom zajistili jeho účast, rozhodli jsme se oslovit naše fanoušky s žádostí o podporu jeho účasti. Jako poděkování od nás obdrží mimo jiné tzv. sběratelský print. Hodláme tímto způsobem financovat náklady na představení tohoto ojedinělého kusu techniky české veřejnosti, na kterém bojovali i českoslovenští letci ve II. světové válce.“

Návštěvníci Víkendové show se mohou těšit také na více než 100 kusů kolové a pásové techniky profesionálních elitních jednotek.
Organizátoři přitom kladou důraz na ukázky prezentující mezinárodní spolupráci. Po boku tak návštěvníci spatří útvary české a polské cizinecké policie, horské služby, hasičů či českých a slovenských celníků. Svoji premiéru si na Dnech NATO v Ostravě letos odbude speciální záchranná brigáda slovenských hasičů ze Žiliny.

Tak jako v loňském roce očekávají organizátoři účast více než 100 000 návštěvníků, kteří mají vstup na akci zdarma.

www.dny-nato.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...