Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Září je měsícem skautů

Skauti z více než 250 měst z celé republiky pořádají akce pro veřejnost, které probíhají celé září.

  • Publikováno: 06. 09. 2010

Na děti a jejich rodiče čekají nejen otevřené klubovny a skautský den v ZOO, ale i akce ve školních družinách, dobrodružné hry na internetu nebo třeba horolezecká stěna na náměstí.

„Určitě tam s kamarády půjdeme. Jsem zvědavý a chci zažít stejné dobrodružství, které znám z našeho skautského oddílu,“ uvedl třináctiletý skaut Petr Vlach z Berouna.

Září je pro skauty – stejně jako pro školáky – důležitým momentem. Je to začátek nového roku. „Všechno se rozjíždí nanovo a děti se právě v září mohou přidávat do skautských oddílů, kde mají možnost zažít nejen neuvěřitelná dobrodružství, ale především vyrůstat v bezpečném a kamarádském prostředí, podívat se za hranice, sáhnout si na GPSku nebo foťák, naučit se hrát fér a umět pracovat v týmu,“ uvedl Vojtěch Vykouk, sedmadvacetiletý skautský vedoucí z Vršovic.

Skautských akcí se během celého září zúčastní na 30 000 dětí. Stejný počet dětí už ve skautských oddílech vyrůstá.
Od minulého roku dětí ve skautských oddílech přibylo, především díky tomu, že zde nacházejí kamarádství, přitažlivý program a prostředí fair play. Pevná přátelství navázaná právě v oddílech často přetrvávají celý život,“ vysvětluje Josef Výprachtický, starosta Junáka.

Skautské hnutí, které má na celém světě přes 40 milionů členů a prošlo jím přes půl miliardy lidí, mezi Čechy mnoho významných osobností, oslavilo v roce 2007 sto let od začátku své existence.

Získat více informací o skautingu nebo najít nejbližší oddíl v okolí bydliště může každý rodič v on-line mapě.
I letos rodiče mohou najít na některých obchodech skautskou samolepku – v takovém místě pak mohou získat podrobnější informace o skautech.

 

www.skaut.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...