Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Rozvíjejme dětský talent!

Práce s dětmi je jedna z nejkrásnějších aktivit, kterou člověk může mít. Učit je novým věcem, vidět každý malý pokrok, těšit se z jejich úspěchů.

  • Publikováno: 02. 09. 2010

Proto jsem se rozhodla, že bych ráda touto formou předala své zkušenosti dál, aktivizovala děti, nadchla je pro společnou práci.
V loňském září jsem založila dramatické kroužky s činností dětského divadla „Dětský talent“.

Vzpomínám si na svoje dětství. Sportovali jsme, četli, poslouchali pohádky v rádiu, běhali jsme venku, tvořili party – jedni proti druhým, dělali jsme divadlo, malovali si kulisy, psali scénáře. Organizovali jsme pro sebe diskotéky, různé tanečky, strašidelné zámky ve sklepech paneláků, vyráběli masky upírů, kostlivců, princezen a šašků.

Byla to bezstarostná doba rozvíjení představivosti a fantazie, která mě ovlivnila na celý život. Naučila mě zvládat trému, pomohla mi v komunikaci jak s dětmi, tak s dospělými, zažila jsem na vlastní kůži slovy Karla Čapka „Jak se dělá divadlo“.

Doba je dnes jiná, ale co není jiné, je nutnost dětí vyvíjet se správným směrem, poznat co možná nejvíce věcí, aby získaly přehled o svých možnostech v budoucnosti. Samozřejmě, že takto dítě nepřemýšlí. Ale k něčemu inklinuje víc, něco ho nezajímá, k něčemu má předpoklady. Když nebude mít možnost to poznat, bude pro něj mnohem těžší v životě najít ten správný směr.

V každém dítěti dřímá talent, výjimečná vlastnost či schopnost. Ale někdy se nemusí celý život projevit, když se včas nepodchytí. A na nás je, abychom mu dali tuto příležitost.

zakladatelka a lektorka „Dětského talentu“, herečka Erika Deutsch

 

www.detskytalent.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...