Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Barevná devítka – Etnofest představí dvacet zemí světa

Dnes můžete ve vysočanském parku Podviní zdarma procestovat téměř celý svět. Od 14 hodin se zde již pošesté koná festival Barevná devítka - Etnofest.

  • Publikováno: 28. 08. 2010

Čekají vás vůně, chutě a melodie čtyř světadílů. Každá země na festivalu představí to nejlepší ze svého bohatství – z domácí kuchyně a gurmánských specialit, hudby a tance, ručně vyráběných talismanů nebo módy a účesů. Dospělí i děti se mohou zúčastnit řady workshopů, soutěží a her. Pestrý program vás čeká také na pódiu, vyvrcholí koncertem kapely Gipsy.cz a nakonec jej zakončí ohňová show. Vstup na festival je tradičně volný.

Největším tahákem jsou tradičně večerní hodinové koncerty. Letošní hvězdou festivalu je kapela GIPSY.CZ a její romano hip hop. Svou výbušnou směsí rapu, romské muziky, funky, etna či popu rozproudila kapela i diváky Eurosongu. Další kapela CCTV ALL STARS spojuje jak hudebníky z Čech, Ameriky, Švédska, Mexika a Británie, tak různé hudební styly. Jejich našlapané folk-rockové ska reggae rozvlní každé publikum. Ve stejně energickém hudebním stylu naváže CHICO DÍAZ ORQUESTA SALSABORRR, dominikánská skupina s pestrým hudebním rozmachem od salsy, merengue, po latin pop a jazz.

Podívaná nečeká návštěvníky jen na pódiu, ale také v prostoru celého parku. Kolem dvaceti národností představí na Etnofestu to nejlepší ze své země. Zavítat tak můžete třeba do tibetské tiskařské dílny, nechat se učesat podle africké módy, naučit se základy salsy a chasidských tanců nebo si zabubnovat v jižanských rytmech s jedním z našich nejvýznamnějších perkusistů Milošem Vacíkem. Labužníci zase ocení kuchyni z Angoly, Bulharska, Číny, Dominikánské republiky, Ghany, Gruzie, Libanonu, Moldávie, Nigérie, Pákistánu, Ukrajiny či Vietnamu. V cizokrajných stanech se můžete seznámit s každou ze zemí, její historií i současností, a odnést si ručně vyráběné tradiční předměty, které nikde jinde nekoupíte.

„Barevnou devítku v parku ve Vysočanech pořádáme už šestým rokem a máme radost, že se festival stal tradičním víkendovým programem nejen pro obyvatele Prahy 9. Stejně tak jsme hrdí na to, že se na festival sjíždějí cizinci a národnostní menšiny z celé České republiky. Park Podviní se tak skutečně promění v barevnou část města,“ říká radní deváté městské části Adam Vážanský.

Festival mají v oblibě také děti, pro které bude připravena celofestivalová hra „Za hodinu kolem světa“, ve které se pobaví, leccos dozví a zároveň si zasoutěží o pěkné ceny. Celé odpoledne si mohou navíc hrát v dílně DDM Prahy 9 nebo se vydovádět na atrakcích Centra volného času. Pro ty, kteří se nebojí výšek, nabízí blízké lanové centrum v den konání festivalu slevu na vstupné. Dospělí zase mohou ochutnávat ty nejlepší rumy z Dominikánské republiky či sledovat program na pódiu. Ten během odpoledne nabídne například indické, romské nebo ukrajinské tance, indonéskou, jidiš nebo vietnamskou hudbu, africkou módní přehlídku či angolskou show. Večerní program zakončí taneční ohňová show skupiny Fantasmagoria.

 

www.praha9.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...