Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Žatecký Chrám Chmele a Piva

Chrám Chmele a Piva je zábavný a poučný komplex sahající svými kořeny do bohaté tradice světoznámého chmelařského regionu.

  • Publikováno: 04. 07. 2010

Atraktivní náplň prohlídky zaujme široké spektrum návštěvníků. Program je vhodný pro všechny věkové kategorie.
Během návštěvy tohoto turistického centra se odhalí nejedno tajemství pěstování chmele a vaření dobrého piva.

Turistické centrum Chrám Chmele a Piva se skládá z následujících částí:

Chmelový maják odstartuje prohlídku. Na vrchol vyhlídkové věže návštěvníky dopraví výtah, uvnitř kterého čeká první překvapení. Na vrcholu věže se nachází vyhlídková plošina s rozhledem do žateckého regionu.

Bludiště je umístěno v budově starého skladu chmele v sousedství Chmelového majáku. Na konci bludiště je ukryt poklad chmelařského regionu. Při opouštění této sekce dochází k poklesu hladiny adrenalinu na obvyklou úroveň.

Chmelařské muzeum je největší expozicí svého druhu na světě. Na ploše 4000 m2 představuje vývoj chmelařství od raného středověku do současnosti. Kromě zajímavých sbírek muzea se seznámíte s vlastním objektem, který je technickou památkou a příkladem industriální účelové architektury z konce 19. století ve městě proslulém nejkvalitnějším chmelem na světě.

Chmelový orloj, jediný svého druhu na světě, zaujme netradičním zpracováním. Jako vše v Chrámu Chmele a Piva má i tento hodinový stroj svůj příběh.

Minipivovar „U Orloje“ je logickým vyústěním prohlídky celého komplexu. Pivo se zde vaří před zraky návštěvníků. Názorně jsou vystaveny ingredience potřebné pro chutné a zdravé pivo. Řádně uleželé pivo se čepuje přímo ze zásobních tanků pivovaru.

 

chchp.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...