Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Včely na Rabí

Některé hrady mají v hradním příkopu vodu, jiné medvědy. Některé možná draky, ačkoliv po středověké éře rytířů už mnoho takových není. Jen Rabí má ale v hradním příkopu včely.

  • Publikováno: 04. 07. 2010

Že název hradu Rabí nemusí asociovat jen obvyklé hradní prohlídky, se mohou návštěvníci přesvědčit sami na některé z mnoha akcí, které se zde pořádají.

Na Rabí se každoročně pořádají během sezony koncerty, divadelní představení, šermířská vystoupení, středověké slavnosti, festival historických filmů Rabiograf, vánoční večerní prohlídky při svíčkách, ke zhlédnutí jsou zajímavé výstavy a nezapomíná se ani na ty nejmenší, pro které je např. každý rok připravena na dětský den Rabijáda.

V hradním příkopu se od 16. června do 31. srpna odehrává každý den (kromě pondělí) program o životě včel, a to od 11:00, 14:00 a 16:30.

Včelař s včelami a poutavým představením o životě těchto vyjímečných tvorů nabídne své znalosti a zkušenosti návštěvníkům, kteří se do hradní včelnice odváží. Ti se nejen pobaví, ale i poučí během příjemné půlhodinky strávené v krásném prostředí hradního příkopu.

Návštěvníci nemusí mít ani strach, že by dostali během představení neodolatelnou chuť na med: na hradním nádvoří stojí hradní stánek s medovými výrobky.

Kdo byl na Rabí a neviděl včelnici, je pučmeloun!

www.rabi.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...