Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Chcete doma hostit zahraničního studenta?

Každoročně k nám do Čech přijíždí prostřednictvím neziskové organizace AFS Mezikulturní programy cca 50 středoškolských studentů ze všech koutů světa.

  • Publikováno: 03. 07. 2010

Chodí na české střední školy a bydlí v českých hostitelských rodinách a mají tak příležitost k seznámení se s naší českou kulturou.
Rodiny zase získávají nového člena a kamaráda v jedné osobě. Zároveň se také mohou mnohému přiučit – nejen jazyk, ale i kulturní zvyklosti dané oblasti.

Zahraniční student přináší pohled zvenku, což mohou rodiny ocenit jako výbornou zpětnou vazbu. Často začnou žít aktivněji, berou studenta na výlety po krásách naší země, více sportují a navštěvují různé kulturní akce. A co je důležité – začnou žít více „pohromadě“.

Studenti zde žijí 3 až 10 měsíců a většina z nich, hlavně těch dlouhodobějších, se naučí mluvit celkem obstojně česky. 

Každý student i hostitelská rodina má v AFS svou kontaktní osobu, na kterou se může s čímkoli obrátit, a stejně tak i AFS kancelář zajišťuje neustálou podporu.

20. srpna 2010 přijede do České republiky strávit školní rok, semestr nebo trimestr 70 studentů z nejrůznějších zemí světa – účastníků programu AFS pro středoškolské studenty.
Hostit studenta může každý, kdo má doma volnou postel a zájem o tuto celoživotní zkušenost!

AFS Mezikulturní programy, o.s. je celosvětová nevládní nezisková dobrovolnická organizace, která zprostředkovává studentské pobyty v zahraničí, dobrovolnické programy v zahraničí a letní jazykové kurzy.

 

www.afs.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...