Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Čeští učitelé předvedou svou výuku v Kodani

Soutěže na mezinárodní úrovni probíhají nejčastěji ve sportovních disciplínách. To ale neplatí pro Science on Stage, utkání o nejlepší prezentaci výuky přírodních věd mezi učiteli.

  • Publikováno: 21. 06. 2010

V dubnu příštího roku se na Science on Stage v Kodani předvedou učitelé chemie, fyziky nebo biologie, mezi nimiž bude i devět učitelů z České republiky.

Národní přehlídka Science on Stage se odehrála 19. června v libereckém iQparku. Na programu byly netradičně pojaté hodiny přírodovědných oborů tak, jak probíhají na základních a středních školách, kde soutěžící pedagogové učí.

Z přihlášených učitelů z celé České republiky byli odbornou porotou vybráni hned dva reprezentanti pocházející z Liberce.
První z nich byla Vladimíra Erhartová ze Střední odborné školy a gymnázia Na Bojišti, která zaujala tématem Silná česká vejce. Spolu s ní hlas připadl lektoru iQparku a zároveň učiteli hudební nauky na Základní umělecké škole Zdeňku Rakušanovi, který předvedl svou hodinu s názvem Fyzika zkoumá hudební nástroje.

Kromě odborné poroty přidělovali své hlasy i návštěvníci, kteří jako svého vítěze zvolili také Vladimíru Erhartovou, jejíž výuka tak slavila největší úspěch.

Další úspěšní učitelé, kteří své hodiny předvedou příští rok v Kodani, jsou:
Kateřina Lipertová – Fyzikální (a matematické) blbinky
Zdeněk Polák – Náměty na experimenty s infračerveným zářením
Peter Žilavý – Elektromagnetická indukce
Tomáš Nečas – Experimenty pro výuku meteorologie
jeden člen týmu Ladislav Dvořák, Václav Cetl, Martin Staníček – GPS při výuce přírodovědných předmětů
dva členové ÚDIFu (Úžasného Divadla Fyziky) s pódiovým představením Vidět zvuk, slyšet světlo

 

www.iqpark.cz
www.scienceonstage.co.uk


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...