Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Plzeňské skauty čeká dobrodružství na více než 30 táborech

Plzeňští skauti letos pořádají 33 táborů, kterých se zúčastní více než 700 dětí, členů plzeňských skautských oddílů. Tábory se konají nejen v Plzeňském kraji.

  • Publikováno: 15. 06. 2010

Na holky i kluky čeká bohatý program s kamarády – sport všeho druhu, tvořivé aktivity, ale třeba i práce v kuchyni. Domů si pak přivezou nezapomenutelné zážitky a pocit, že se něco nového naučily a dokázaly.

Tábory plzeňských skautů najdeme na mnohých místech Plzeňského kraje, oblíbenou destinací je například Šumava, Bezdružicko nebo Nepomucko. Pro mladší děti tábor trvá zpravidla jeden až dva týdny, pro starší tři týdny.
Skauti připravují také několik příměstských táborů v blízkosti Plzně.

„Letní tábor je pro všechny členy oddílu završením jejich celoroční činnosti. Děti zde zažívají mnoho neobvyklého, ocitají se najednou v jiném světě daleko od rodičů, kde všechno funguje jinak než ve městě. Pro holky i kluky je to velká škola odpovědnosti, samostatnosti a práce v týmu. Ale především samozřejmě velká zábava,“ říká o skautských táborech Petr Vaněk, předseda Okresní rady Junáka Plzeň-město. 

Skautské tábory jsou určené pro děti, které navštěvují oddíly pravidelně v průběhu roku. Tábor je vrcholem jejich činnosti. Děti nejezdí na tábor s nikým cizím, ostatní účastníky i své vedoucí dobře znají. O děti se na táborech starají skautští vedoucí s náležitou kvalifikací.

Celkem se v létě v naší republice uskuteční kolem 1000 skautských táborů, kterých se zúčastní asi 25 000 dětí.

 

plzen.skauting.cz
vlocka.skauting.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...