Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Plzeňská Pekárna nápadů začíná

Právě dnes v Plzni začíná tzv. Urban Ideas Bakery neboli "Pekárna nápadů". Jde o další část mezinárodního projektu Kreativní města.

  • Publikováno: 12. 06. 2010

Po litevském Kaunasu a maďarské Pecsi se ve spolupráci organizace British Council a Týmu kandidatury na titul Evropské hlavní město kultury 2015 koná tato třídenní dílna také v Plzni.

Pekárna nápadů vytváří nové dovednosti a umožňuje sdílení zkušeností; cílem je přeměnit je v praktická řešení. Je procesem nalézaní skutečných řešení, procesem, který staví do centra společenských inovací lidi.

Pekaři jsou vybráni z řad místních obyvatel i mezinárodních novátorů, kteří se zapojili do projektu v jiných evropských zemích.

Svým účastníkům projekt nabízí spolupráci s mezinárodně uznávanými odborníky v oblasti rozvoje měst, se zástupci veřejné správy, univerzity, podnikatelského a neziskového sektoru. Dále také možnost se zapojit do mezinárodní sítě více než 5000 mladých inovátorů, které spojuje účast v projektu Kreativní města organizace British Council.

Poprvé se plzeňští účastníci letošní Pekárny nápadů sešli a začali připravovat přísady již 19. května. Na tomto informačním setkání organizátoři představili hlavní cíle celého procesu Pekárny nápadů a následně se uskutečnil krátký workshop s cílem identifikovat a shodnout se na hlavním problému, kterým se budou pekaři a pekařky s Plzně a jejich zahraniční kolegové a kolegyně zabývat – veřejné prostory, zejména tzv. brány města (Hlavního vlakového a autobusového nádraží, případně dalších).

Pekárna nápadů skončí v úterý 15. června. Výsledky jistě budou stát za to – protože: co si upečete, to si také sníte…

 

Více se o proběhlých workshopech Urban Ideas Bakery můžete dozvědět zde.

 

www.britishcouncil.org
zpravodajstvi.ecn.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...