Přidat inzerci

Facebook

Navigace


130 projektů získalo podporu v programu Make a Connection - Připoj se

Devátý ročník dobrovolnického programu Make a Connection – Připoj se zveřejnil své výsledky. Mladí lidé v něm mohli získat až 30 000 korun na realizaci svých projektů.

  • Publikováno: 12. 06. 2010

Nadace rozvoje občanské společnosti a společnost Nokia ve spolupráci s regionálním partnerem Občanským sdružením Altus v květnu ukončily hodnotící proces přihlášených žádostí o grant v 9. ročníku programu Make a Connection – Připoj se.
Podporu získalo celkem 130 projektů z celé České republiky a bylo rozděleno 2 700 000 Kč!
Realizace projektů potrvá od června do prosince 2010.

„Hodnotící komise z padesáti projektů vybrala pětatřicet. Mladí lidé ve věku 16 až 26 let dostanou celkem 675 000 Kč,“ přibližuje koordinátor programu pro Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj Roman Málek z chrudimského Občanského sdružení Altus.

Právě tyto tři kraje patří k nejaktivnějším z celé republiky. „V celé republice se sešlo celkem 200 projektů, a to napříč všemi oblastmi – máme projekty zaměřené na ekologii, oblast sociální práce, aktivity s dětmi, některé týmy natočí film nebo vytvoří audionaučnou stezku,“ přibližuje Kateřina Červená z Nadace rozvoje občanské společnosti.

„V rámci Pardubického kraje byly podpořeny nejrozmanitější projekty. V Chrudimi to byla například dobrovolnická činnost v léčebně dlouhodobě nemocných či projekt judaismus srdce a rukama, v Sebranicích u Litomyšle vydání publikace Příběh obilí, v nedalekém Lezníku u Poličky příprava almanachu, Pohádkové pochodování v Dětském centru Veská u Pardubic, ale třeba také živé pašije v Litomyšli či sportovní víkendy v Horním Bradle, vyjmenovává některé projekty Málek.

Dobrovolníci kromě finančních prostředků získají i řadu vědomostí. V rámci programu budou pro ně zorganizovány dvě školení, kde se dozvědí o práci týmu, o problematice finančního řízení či komunikaci s novináři.

www.pripojse.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...