Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Nechte si umýt sklo a přispějte tak na pomoc nemocným leukémií

O víkendu 11. – 13. června 2010 již podvanácté spojí síly stovky dobrovolníků z řad starších skautů a skautek v rámci akce KAPKA.

  • Publikováno: 08. 06. 2010

Pod heslem „Společně proti leukémii“ budou mýt okna vozidel na čerpacích stanicích po celé ČR, aby tak pomohli lidem s nemocemi krvetvorby.

KAPKA 2010 je celostátní humanitární akce, kterou pořádají skauti a Nadace pro transplantace kostní dřeně.
Jejím cílem je upozornit veřejnost na problémy lidí postižených nemocemi krvetvorby, na možnost přihlásit se do Českého národního registru dárců dřeně a také získat finanční prostředky určené k rozši­řování registru.

Během minulých ročníků KAPKY se podařilo skautům a skautkám vybrat již více jak šest milionů korun. „Nemalým dílem přispěl k tomuto výsledku minulý ročník, probíhající ve 43 městech, kdy se podařilo shromáždit více jak 600 000 korun. Kapka bude letos probíhat v 39 městech a obcích, ve kterých bude 600 dobrovolníků na více než 100 čerpacích stanicích po celé republice umývat projíždějícím řidičům skla automobilů a nabízet možnost příspěvku do zapečetěných kasiček,“ uvádí koordinátor projektu Martin Hájek.

„Kapka pro mě není jen sbírkou na čerpacích stanicích. Myslím, že všichni skauti, kteří se jí účastní, by měli mluvit o účelu Nadace pro transplantace kostní dřeně i Českého registru dárců kostní dřeně, protože jde o důležitou věc,“ odpovídá na dotaz, proč se do akce zapojuje, Petr Sládek, skaut z Blanska.

KAPKA je projekt jedinečný tím, že se snaží oslovit širokou veřejnost a vysvětlit důležitost dobrovolníků pro darování kostní dřeně. Zatímco samotnou transplantaci platí zdravotní pojišťovny, vyhledání vhodného dárce – a s tím spojené vytvoření registru potenciálních dárců kostní dřeně – je hrazeno pouze prostředky, které se podaří Nadaci získat od dárců a sponzorů.
Cílem KAPKY je oslovení lidí, kteří jsou ochotni se zapsat do Registru dárců kostní dřeně a zároveň získání finančních prostředků na jeho existenci.

Na to, jaké je darování kostní dřeně nebo jaké je zapojit se do projektu KAPKA, se veřejnost již teď může ptát v on-line rozhovoru na www.skaut.cz Ondřeje Bolka – doktora, skauta a dárce kostní dřeně.
Odpovídat bude v úterý 7. června večer.

 

www.skaut.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...