Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Knížky pro prvňáčky

Na Ministertvu školství, mládeže a tělovýchovy proběhlo ve středu 2. června slavnostní předávání knížek z projektu „Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka“.

  • Publikováno: 02. 06. 2010

Projekt „Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka“ jako resortní projekt MŠMT již druhým rokem realizuje Národní pedagogická knihovna Komenského – divize Ústavu pro informace ve vzdělávání.

Cílem projektu je podpora zájmu o četbu u dětí v prvním roce školní docházky a vytvoření základu pro návyk pravidelného čtení.

Žáky do projektu přihlašovaly učitelky nebo knihovnice dětských oddělení veřejných knihoven, které v průběhu školního roku organizovaly pro děti akce podporující zájem o knihy a čtenářství, jako jsou společná čtení, besedy s autory dětské literatury, návštěvy v knihovnách, dramatizace knížek apod.
Do projektu se v letošním roce zapojilo celkem 355 základních škol z celé republiky s více než 12 tisíci prvňáčky.

Žáci, kteří úspěšně zvládli čtení, dostali jako odměnu původní českou novinku, která není v běžném knižním prodeji k dostání. Tím se ministertvo školství významnou měrou podílí na vzniku nových knih v české literární produkci pro děti.
Pro rok 2010 vznikla kniha „Legrační dům“ spisovatele Jiřího Kahouna a ilustrátora Jiřího Fixla.

Knížky dostaly z rukou zástupců ministerstva školství děti z Kostelce nad Labem, Běchovic a Prahy. Předávání byli přítomni též autor a ilustrátor letošní Knihy pro prvňáčka.

 

www.npkk.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...