Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Jaký byl letošní Zlatý Ámos?

Na konci března skončila anketa o nejoblíbenějšího učitele Zlatý Ámos 2010. Nyní, s potřebným odstupem, přišlo ohlédnutí za tímto ročníkem a jeho objektivní zhodnocení.

  • Publikováno: 29. 05. 2010

Hodnocení 17. ročníku bylo ze všech stran stoprocentně kladné. Spokojení byli pořadatelé, soutěžící i žáci, kteří své nominované pedagogy ze všech sil podporovali a bez nichž by soutěž nemohla být.

Finalistky například velmi ocenily celý doprovodný program: projížďku na lodičkách po Vltavě, návštěvu zámku Berchtold, návštěvu v ČRo, přijetí u paní Livie Klausové a samozřejmě i Kantorský bál.

 

Letošní ročník byl rozhodně výjimečný. Několik důvodů bylo sepsáno:

Nejvíce odhlášených. Z původních 55 nominovaných odstoupilo 25 pedagogů.
Nejméně mužů. Zatímco se žen účastnilo 26, muži byli zastoupeni pouze čtyřikrát.
Poprvé v semifinále pouze jeden muž. Do semifinále se z mužů dokázal probojovat pouze Josef Golat.
Poprvé ve finále jen ženy. Martina Čiklová, Helena Chmelařová, Zuzana Kunclová, Vladimíra Matějková, Bronislava Pechánková, Miluše Šafářová a Romana Vlková byly sedmi úspěšnými, ze kterých se vybíral Zlatý Ámos, Ámos Sympaťák, Dětský Ámos, Ámos Média a Eko Ámos.
Poprvé hl. město Praha bez nominace na Zlatého Ámose. Jedním z důvodů je pravděpodobně práce navíc, kterou anketa pro učitele znamená.
Poprvé podána stížnost na diskriminaci jedné nominované. Nominovaná byla ze ZŠ Cesta k úspěchu.
Poprvé dva zlatí partneři. Byli jimi FISA s.r.o. a EKO-KOM, a.s.
Poprvé volen EKO Ámos. Stala se jím Bronislava Pechánková.
Poprvé finále nemoderoval Tomáš Černý. Finálovým večerem a Kantorským bálem provázel moderátor Zdeněk Vrba.
Poprvé v ČRo 2 Praha nebyl záznam z finále, ale dokument Kronika Zlatý Ámos. Šlo o zvukovou kroniku tří dnů, které strávili finalisté v hlavním městě.
Poprvé po finále v ČRo 2 Praha živě beseda s finalistkami.
Poprvé Zlatý Ámos v zábavném televizním pořadu.
Na začátku května pozvali moderátoři populární talk show Mr. GS na jeviště pražského Divadla Metro nejoblíbenější učitelku Martinu Čiklovou.

 

Tím se sedmnáctý ročník definitivně uzavřel a nyní již všichni netrpělivě čekají na ten další. Děti budou mít opět možnost vyjádřit náklonnost svým učitelům, kteří doteď nedostali šanci, aby se o nich svět dozvěděl.
Zlatý Ámos 2010 byl bezpochyby mimořádně úspěšný. Překoná ho Zlatý Ámos 2011?

 

www.zlatyamos.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...