Přidat inzerci

Facebook

Navigace


NAVŠTÍVILI JSME KRÁLOVSTVÍ ŽELEZNIC

Přijali jsme pozvání k návštěvě největší modelové železnice v ČR – Království železnic. Těšili jsme se na vláčky a nádraží, ale nečekali jsme tak rozsáhlou expozici, tolik zajímavých funkčních…

  • Publikováno: 27. 05. 2010

Kdo by čekal v rámci kolejiště cirkus, jezdící autobusy, závody trucků na závodním okruhu nebo scénky ze sedmdesátých let včetně dopravní nehody?

V prvním ze zprovozněných krajů – Ústeckém – můžete vidět hrad Střekov nebo hasičské auto jedoucí pod majáčky k zásahu.
Byli jsme nadšeni a čas ubíhal velmi rychle.
Na více než 2800 m2 na nás v Království železnic čekal úžasný svět zábavy pro malé i velké. Součástí expozice je také výstava současné produkce stavebnice LEGO ve střední a východní Evropě a největší výstava mašinky Tomáš v Evropě. Zruční stavitelé si mohou objednat pozemek pro svou stavbu z Lega a stát se tak součástí této unikátní LEGO výstavy.
Zaujaly nás i výstavky modelů vyrobených z papíru nebo třeba stavebnice MERKUR a vlaky této značky. Pro děti je zde připraven Pompo dětský koutek se stavebnicemi LEGO, projekce oblíbených LEGO filmů a spousta další zábavy.

Přijďte se podívat na úžasný malý svět největší modelové železnice v České republice! Stovky metrů kolejí, desítky lokomotiv, vesnice, města, lesy, pohyblivé automobily, které si dávají přednost na křižovatkách, a světelná atmosféra střídání dne a noci.
My jsme byli nadšeni a viděli jsme spoustu malých návštěvníků, kteří nechtěli odejít od svých mašinek ani pod příslibem zmrzlinového úplatku. Království železnic má čarovnou moc a zaujme i nejednoho tatínka, který zavzpomíná na dětství a u jednotlivých scén zůstává déle než ostatní.

Doporučujeme vám tedy vyhradit si na návštěvu Království železnic dostatek času. Součástí expozice je také kino, vybavené místy k sezení na skutečných sedačkách z vozů CityElefant. Sledovat můžete také práci modelářů na stavbě další etapy – v červenci se otevírá Karlovarský kraj. 

Co říci závěrem? Snad jen, že je to zkrátka skvělé. Naší redakci se v Království železnic moc líbilo a určitě se brzo vrátíme. Přece jen je stále na co koukat a zrovna v tuhle chvíli, kdy čtete článek, odjíždí z Ústeckého nádraží další nákladní vlak na svou cestu před rozzářenýma očima návštěvníků každého věku.

 

KRÁLOVSTVÍ ŽELEZNIC a.s.

Stroupežnického 23, Praha 5 – 150 00 (80 metrů od stanice metra B Anděl)

www.kralovstvi-zeleznic.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...