Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Letní Tamjdem je už přichystán

Dvakrát do měsíce nabízí Tamjdem příležitost pro patnáct mladých lidí vyjet do různých koutů České republiky vstříc dobrovolnickým zážitkům. Uvidět svět vlastníma očima a uchopit ho vlastníma…

  • Publikováno: 26. 05. 2010

S Tamjdemem se máte šanci potkat s dalšími dobrovolníky, kteří přijeli na rok pracovat do Čech, lépe poznat české nevládní organizace a pomoci jim v jejich práci, dozvědět se více odborných informací z daného oboru a vyzkoušet si různé profese.

 

4. – 6. červen – Víkend v Centru 8D
Centrum 8D je mezinárodní bezbariérové sportovní, tvůrčí a vzdělávací centrum. Nachází se v Brně na Kraví hoře a mimo jiné zdobí celé město svými originálními lavičkami a dětskými hřišti. 
V červnu se Tamjdem chystá zajet na Kraví horu a zapojit se do práce centra – uklidit zahradu, zkontrolovat vybavení na tenis a zkusit si práci se dřevem nebo keramickou hlínou v rámci zajímavých workshopů, které pro nás připraví pracovnice centra Alessandra.

18. – 20. červen – Stavíme postele v Duze Tangram
Duha Tangram je jedna z dužin občanského sdružení Duha. Zaměřuje se na organizování rozličných projektů pro mladé lidi v jejich volném čase – mezinárodní výměny mládeže (Youth Exchange), prezentace Duhy na Bambiriádě, integrace mladých lidí se zdravotním i sociálním handicapem.
Jako tamjdemoví dobrovolníci pomůžeme Tangramu sestavit postele a připravit chatu organizace pro prázdninový projekt výměny mládeže. Jedeme do Sklenařic – užít si Krkonoše, večerní posezení u ohně a možná si i zaplaveme…

2. – 4. červenec – Letní Tamjdem na Sibiři
Statek Vlčkovice, o.p.s. se nachází u Benešova a v současnosti buduje prostory pro poskytování sociální služby, chráněného bydlení a odlehčovací služby pro mladé lidi s mentálním postižením a sociálním znevýhodněním. Statek se může pyšnit krásným okolím, zámkem a starobylým ovčínem a dlouholetou tradicí pořádání Vlčkovického festivalu. 
Právě v ovčíně budeme pracovat nejvíce – připravíme ho na zástupy festivalových návštěvníků, pomůžeme organizaci s čištěním přilehlých lesů a děláním dřeva. Odměnou nám bude perfektní domácí kuchyně a nějaký ten likér!

 

www.trochujinak.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...