Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Malí novináři v Brodě končí, čekají je prázdniny, žurnalistická škola i další práce

Šestice mladých nadšenců prošla několikaměsíčním kurzem pro zájemce o žurnalistiku, který pořádala havlíčkobrodská obecně prospěšná společnost Centrum Vysočina.

  • Publikováno: 14. 05. 2010

„V průběhu kurzu jsme účastníky seznámili se všemi typy médií. Mohli získat informace o klasických novinách, webových zprávách, ale také o rozhlasovém nebo televizním vysílání. Mladí novináři tak získali nejen teoretické znalosti, ale především se hodně věcí naučili i v praktické rovině. Právě praxe byla nejdůležitější a studenty i nejvíce bavila,“ prozradil Ondřej Rázl, organizátor kroužku Malých novinářů.

Mladí žurnalisté vytvořili několik televizních reportáží, které se objevily i na stránkách projektu České televize Digináves. Na svém kontě mají i články zveřejněné na zpravodajském portálu Vysočina-news.cz.

„Naučil jsem se stříhat, natáčet a celkově jsem se v této oblasti dozvěděl hodně zajímavých věcí a určitě jsem se i zdokonalil,“ říká deváťák Matěj Blažek, který kurz absolvoval už podruhé.

Nyní čeká studenty zasloužený odpočinek, případně další práce.
„Záleží jen na nich, jaký směr do budoucna zvolí. Ukázali jsme jim cestu a je na nich, zda po ní půjdou a budou s námi nadále spolupracovat, ať už v psaní na webový portál Vysočina-news.cz nebo ve vysílání havlíčkobrodské kabelové televize,“ upřesňuje Ondřej Rázl.

Někteří z absolventů kurzu se zúčastní také Letní žurnalistické školy Karla Havlíčka Borovského, kterou společnost Centrum Vysočina připravila na předposlední srpnový týden.

 

www.centrumvysocina.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...