Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Na jeden den kovbojem

Turistický ranč pod hradem Kunětická Hora u Pardubic nabízí již čtyři roky pestrou škálu aktivit pro širokou veřejnost.

  • Publikováno: 02. 05. 2010

Kromě specifických služeb, jako je výcvik koní nebo jezdců, nabízí OK Ranch každý víkend, svátek nebo prázdninový den osedlané koně připravené svézt děti i dospělé. Ať už se chcete svézt na kroužku přímo v areálu ranče nebo v malebné přírodě poblíž hradu a řeky Labe, na ranči všem vyjdou vstříc.

Návštěva ranče může být ideálním zpestřením tábora nebo školy v přírodě.

Děti ocení, dostane-li se jim na jeden den nového a nečekaného programu, který je přenese do jiného světa. Ten zajišťuje OK Ranch přizpůsobený na míru konkrétním potřebám.
Děti mohou jezdit na koních, střílet z pušek a luků a žovat zlato. Od ranče vede naučná stezka kolem obor, ve kterých děti uvidí přes sto zvířat: kromě laní, jelenů, klasických ovcí a koz také kozu kamerunskou, quessantské miniovečky, stádo muflonů, několik zubrů evropských, lamy, prase divoké, emu australské, pštrosa afrického a skotského highlandera.
Dále děti na rodeové show zjistí, jakou prací se živili kovbojové, tedy jak vlastně probíhala práce s dobytkem. Ukázka oddělování krav na koních, práce honáckého psa a lasování a také několik rychlostních westernových disciplín zaujmou všechny.

Nejen děti zaujme povídání o Hvězdičce, mediálně nejslavnějším českém hříběti. Hvězdička je nyní již dvouleté hříbě, jehož matka zahynula měsíc před porodem – nedonošené hříbě bylo vyjmuto císařským řezem v okamžiku, kdy klisna umírala, a následně bylo ve srubu pipláno do doby, než se mu dovyvinula kopyta a vnitřní orgány. Následně se ho ujala klisna Manresa a Hvězdička se tak stala adoptovaným hříbětem.

Program pro základní školy bude letos pořádaný již třetí sezónu. Úspěch sklízí u dětí z prvního i druhého stupně základních škol. Nyní je proto obdobně nabízen i v období letních prázdnin pro dětské tábory.

OK Ranch se nachází mezi Pardubicemi a Hradcem Králové, pod Hradem Kunětická hora.

 

www.okranch.estranky.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...