Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Letecké muzeum Kbely zahájilo sezónu

V letošním roce začala muzejní sezóna Leteckého muzea Kbely 24. dubna a skončí 31. října 2010.

  • Publikováno: 01. 05. 2010

Minulou sobotu byla slavnostně zahájena letní sezóna Leteckého muzea Kbely.
Muzeum je otevřeno v květnu až říjnu každý den mimo pondělí od 10:00 do 18:00 hodin. Předem objednaným organizovaným skupinám může být přístup umožněn po předchozí telefonické dohodě v pracovní dny i v zimním období.

Muzeum bylo založeno v roce 1968 v areálu historického vojenského letiště Praha – Kbely, které bylo první leteckou základnou vybudovanou po vzniku Československa v roce 1918.

Početností a kvalitou sbírek patří k největším leteckým muzeím v Evropě. V současnosti má ve sbírkách 275 letadel, z nichž je 85 vystaveno ve čtyřech krytých halách, 25 v nekrytých expozičních prostorech, 155 je uloženo v depozitářích a 10 letuschopných je provozováno.

Řada letounů patří ke světovým unikátům. Expozice muzea se vztahuje bezprostředně k historii československého a českého letectví, zvláště vojenského. Pro srovnání jsou vystaveny také vybrané typy světově významných letadel a kromě toho také množství leteckých motorů, součásti draků letounů, výzbroj, výstroj, uniformy, prapory, vyznamenání a další památky, které se vztahují k historii československého a českého letectví.

Letecké muzeum Kbely najdete v ulici Mladoboleslavská v Praze 9.
Vstup do muzea je zdarma.

 

www.vhu.cz/cs/stranka/letecke-muzeum


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...