Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Parním vlakem pod rozkvetlou třešeň

Město Netolice zve 1. máje na zahájení turistické sezóny a oslavy 115 let netolické dráhy. Program bude zahrnovat příjezd historického parního vlaku, výstavu pošumavské lokálky, novou expozici v…

  • Publikováno: 27. 04. 2010

Zahájení turistické sezóny proběhne v Netolicích v sobotu 1. května 2010.

V 10:10 přijede parní vlak „Peklík“ do Netolic s okostýmovanými členy divadelního spolku Bouček Vimperk. V 10:15 uvítá přijíždějící návštěvníky Spolek divadelních ochotníků Tyl Netolice.
Na nádražní bude razítkovací pošta – pohádková kancelář Stifterův pošumavský železniční spolek. Občerstvit se návštěvníci mohou strakonickým nepasterovaným pivem, vařeným podle tradiční receptury.
V poledne parní vlak odjede dále do Dívčic, odkud se vrátí zpět do Netolic po 14. hodině, a odtud pak po 16. hodině zpět do Českých Budějovic.

Cyklisté, kteří se v tento slavnostní den do Netolic vypraví na akci na akci „Slavnosti květů“, budou shromážděni na zámku Kratochvíle, odkud v 10:30 odstartuje cyklistický peloton. 

V 10:30 v Muzeu JUDr. O. Kudrny bude slavnostně zahájena výstava fotografií „Z Netolic do světa a zpět do Netolic“. Fotografie nafotil netolický rodák, kameraman a fotograf Antonín Holub.
Dalšími výstavami jsou „Bonsaje“ pěstitele Jiřího Churáčka a výstava ve spolupráci s Stifterovo pošumavským železničním spolkem Vimperk „Pošumavské lokálky – 115 let železnice do Netolic“

Mezi půl dvanáctou a jednou hodinou bude na netolickém náměstí k poslechu hrát kapela Rock Band Netolice.
Od 12:45 do 13:45 zazní k poslechu v Dívčicích dudy Milady Bejčkové.
Mezi 13. a 14. hodinou se návštěvníci mohou těšit na Stín – šansonový kabaret, vystoupení Jiřího Bilbo Reitingera, Sylvie Krobové na náměstí v Netolicích.
Od 14:30 do 15:30 bude v salonku netolického muzea fagotový recitál. Na fagot zahraje Jan Hudeček, na klavír Jiří Churáček.

Přivítejte jaro již tradičním výletem parním vlakem Peklík do Netolic!

 

www.netolice.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...