Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Organizátor jihlavské Bambiriády poletí do Kosova předat humanitární dary

Dar, jehož obsahem mají být počítače, sportovní potřeby, školní pomůcky a také knihy v anglickém či francouzském jazyce, bude tentokrát určen pro studenty gymnázia v kosovském Podujevu.

  • Publikováno: 27. 04. 2010

Začátkem května se vypraví zástupci z České republiky do Kosova, kde osobně předají humanitární dary. Vysočinu bude zastupovat Martin Paclík, organizátor jihlavské Bambiriády a člen představenstva České rady dětí a mládeže.

„K této pomoci jsme se zapojili už vloni. Z Jihlavy putoval do Kosova počítač s tiskárnou. Letos chceme pokračovat, protože si moc dobře uvědomujeme, že studenti v Kosovu opravdu potřebují pomoci,“ říká Martin Paclík, který v Kosovu předá za Vysočinu basketbalové koše a míče.

Gymnázium, které dostane humanitární dary z České republiky, se nachází v pětatřicetitisícovém městě Podujevo. Do školy, která byla původně otevřena pro pět set studentů, jich chodí skoro dva tisíce. Každá třída má 47 studentů. Vyučuje se ve dvou směnách, dopoledne a odpoledne.

„Jako největší nedostatky školy, krom velkého nadpočtu studentů, jsou staré a nefunkční počítače a absence sportovní haly a jakýchkoliv sportovních pomůcek. V počítačové místnosti se tísní čtyři až pět studentů za jedním stolem. Jeden student pracuje na počítači, který je velmi zastaralý, a ostatní koukají přes rameno. Sportovní vybavení škola nemá, ale kolem školy je velký prostor, který by se dal využít jako provizorní sportovní hřiště k míčovým hrám,“ popsal situaci ředitel kosovské školy Maim Salihu.

 

www.bambiriada.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...