Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Radio Kulíšek založilo redakci na Slovensku

Radio Kulíšek je dětské internetové rádio z Lánova. Vysílat začalo před šestnácti lety a od té doby se stále rozrůstá, zkvalitňuje své vysílání a zlepšuje svoji nabídku pro posluchače.

  • Publikováno: 24. 04. 2010

Radio Kulíšek bylo založeno 6. března 1994 Janou Tauchmanovou, tehdejší učitelkou v ZŠ Lánov, a zpočátku jen zpestřovalo přestávky tamějším žákům. V roce 1997 začalo živě vysílat v obecním infokanálu kabelového rozvodu v Lánově. Pravidelné vysílání „na kabelu“ bylo doplněno doprovodnými akcemi – ať už šlo o uvádění leteckého festivalu v Hradci Králové, Silvestra 1999/2000 na vrchlabském náměstí, účast na Bambiriádách v Praze a Lomnici nad Popelkou, ozvučování bitev na hradě Pecka nebo o účast na mezinárodních veletrzích cestovního ruchu v Brně a Praze, radio Kulíšek se tím dostalo do povědomí veřejnosti.

V roce 1999 přišlo první dětské internetové Radio Domino s nabídkou ke spolupráci a Radio Kulíšek hostovalo na vlnách Českého rozhlasu 2.
O rok později dostal Kulíšek mladšího sourozence – radio Špičku. Špička byla skutečně dětským rozhlasem, protože tým dvanácti až čtrnáctiletých moderátorů a techniků řídila Helena Švecová, žákyně ZŠ Lánov.

Radio Kulíšek ani po šestnácti letech své existence nestagnuje, o čemž svědčí i založení slovenské redakce dětského rádia z Krkonoš.

Barbora Pipová z Banské Bystrice se stala moderátorkou slovenské redakce dětského rádia z Krkonoš. Od května nabídne Radio Kulíšek posluchačům každých čtrnáct dní česko-slovenské Krkonošské turistické vysílání. 
Příspěvky mladých redaktorů zůstanou v češtině. O uvádění jednotlivých rubrik se postará Bára, která se bude pravidelně střídat s Kristýnou Schejbalovou z Dolního Dvora u Vrchlabí.
Krkonošské turistické vysílání připravuje šest redaktorů ze Střední školy v Lomnici nad Popelkou, tři ze ZŠ Lánov, dvě děvčata z Vrchlabí a editorka bydlí v Brně. Projekt by nemohl fungovat bez pomoci přátel z Radia OK a Hitrádia Magic.

 

www.radio-kulisek.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...