Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Příroda kolem nás začíná XI. ročník

Nad jedenáctým ročníkem soutěže převzal záštitu Výbor pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí Senátu Parlamentu ČR.

  • Publikováno: 29. 03. 2010

Dům dětí a mládeže Šumná a Správa Národního parku Podyjí vyhlašují XI. ročník výtvarné soutěže Příroda kolem nás!

Dne 20. března 2011 uplyne 20 let od vyhlášení Národního parku Podyjí. Říční kaňon mezi Vranovem a Znojmem, na hranici České republiky a Rakouska, oplývá jedinečnými přírodními hodnotami a patří k nejzachovalejším říčním údolím ve střední Evropě.
Pořadatelé soutěže si dovolují při této příležitosti upozornit na význam zvláště chráněných území, zejména národních parků a chráněných krajinných oblastí, jako ukázek krásné přírody pro poučení všech generací a jako zdroj inspirace začínajících i pokročilých výtvarníků, fotografů, hudebníků, literátů a ostatních umělců.

Posláním soutěže je zachytit zážitky dětí, které získaly návštěvou chráněných území, a umocnit v nich vliv přírody na rozvoj jejich ekologického cítění a vnímání.

Soutěžící musí své kresby, malby či grafiky s motivy přírody zaslat nebo předat do 31. ledna 2011 na adresu: Dům dětí a mládeže, 671 02 Šumná.
Práce musí být opatřeny na zadní straně popiskou, na které bude uvedeno jméno autora, věk, třída, soutěžní kategorie, adresa školy a název práce.

Soutěží se v následujících kategoriích:
1. děti do 6 let (MŠ)
2. děti 6-8 let (1.-2. ročník)
3. děti 9-10 let ( 3.-4. ročník)
4. děti 11-12 let ( 5.-6.ročník)
5. děti 13-15 let ( 7.-9.ročník)

Práce bude posuzovat odborná porota. Vyhodnocena a oceněna budou vždy první tři místa z každé kategorie.

Výběr nejlepších prací bude od dubna do října v roce 2011 vystaven v prostorách Návštěvnického střediska Správy Národního parku Podyjí v Čížově. Dále budou výtvarné práce vystaveny v Domě dětí a mládeže v Šumné a v dalších výstavních místech znojemského regionu. Oceněné práce bude také možno zhlédnout na internetových stránkách pořadatelských organizací.

sis.znojmo.cz/ddmsumna
www.nppodyji.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...