Přidat inzerci

Facebook

Navigace


AQUA UNITED: Ostrava

Návštěvníky města Ostravy čeká řada příležitostí za účelem jak kulturního, tak i sportovního vyžití.

  • Publikováno: 26. 03. 2010

Ku příležitosti Aqua United 2010 se společnost Sportovní a rekreační zařízení města Ostravy, s. r. o. zapojila akcemi probíhajícími vetřech střediskách, a to na Krytém bazénu v Ostravě – Porubě, Vodním světě SAREZA a Krytém bazénu Ještěrka v Ostravě – Bartovicích, kde budou po celý týden probíhat pro návštěvníky zajímavé akce a slevy.

Vodní svět SAREZA je poslední novinkou společnosti SAREZA. Nachází se v městské části Moravská Ostrava a Přívoz a pod svou střechou skýtá řadu možností jak strávit volný čas.
Bazén o délce 25 m, kompletní moderní wellness zázemí s celou řadou služeb – klasickou párou, aromapárou, solnou párou, tepidáriem (vyhřívaná lehátka), kneippovým chodníkem, sluneční relaxací, vodní relaxací a masážemi. Nechybí ani solární studium a vodoléčba.
Ve Vodním světě naleznou návštěvníci také raritu, kterou je vodní jeskyně v prostorách krytu civilní obrany. Nachází se zde malá vodní řeka, masážní lůžka a prostor s vodní hudbou. V letních měsícících je možné se vydovádět v rámci venkovního areálu, a to ať už ve venkovním pětadvacetimetrovém bazénu rozčleněném na plaveckou a relaxační část, nebo na vodních atrakcích zahrnujících skalisko s vodopádem, masážní vzduchová lůžka, masážní lavice, chrliče s ostrůvkem, šplhací síť, vodní houpačku, stěnovou masáž, dnový blower (bubliny), malou lezeckou stěnu, skluzavku a dětské brouzdaliště či stometrový tobogán.
Aktivnímu odpočinku pak návštěvníkům poslouží hřiště na plážový volejbal.

Téměř rodinnou atmosférou se může pochlubit krytý bazén Ještěrka s 25m bazénem o pěti plaveckých drahách se vzduchovou lavicí, stěnovou vodní masáží a vodní chrličem. Na Ještěrce si můžete nejen zaplavat, ale také zasportovat v místní tělocvičně s moderním povrchem poskytující možnost provozovat většinu míčových her a v letním období i na venkovním sportovním areálu s malou lezeckou stěnou pro děti a mládež, in-line dráhou, hřištěm s umělým povrchem pro volejbal a hřištěm pro beach volejbal.

Krytý bazén v Ostravě-Porubě bývá cílem nejen příznivců plavání z řad veřejnosti, ale také pravidelným místem konání Mistrovství ČR v plavání. Pod jednou střechou je možné si vychutnat plavání pro děti i dospělé – ať už v 50m bazénu či dětském bazénku, saunu, masáže a v nechybí zde ani restaurace. V objektu se dále nachází moderní solární studio, dvě oddělené komfortní sauny, klasické i baňkové masáže, nově i masáže lávovými kameny, vakové uhličité koupele a prostorné fitness centrum se špičkovým zázemím. V prostorách bazénu je také možno se na dobré úrovni občerstvit, k dispozici je rychlé občerstvení a standardní restaurace.
Ve venkovním areálu najdete bazén a brouzdaliště s ohřátou vodou pro nejmladší návštěvníky, dostatek travnatých plochna slunění a populární jsou také dva kurty na plážový volejbal. Pro zájemce zde probíhají kurzy plavání. Nejen k radosti dětí byl v lednu také zprovozněn nový celoroční tobogán se světelnými a denními efekty o celkové délce 108 metrů s přejezdem přes zcela průhlednou část, zvukovými efekty a hvězdným nebem.

www.sareza.cz

 

Speciální možnost, jak si užít návštěvu v aquaparcích, budou mít návštěvníci v týdnu 22. 3. až 28. 3., kdy se bude konat v rámci AQUA UNITED 2010 Vodní týden a Vodní noc.
Tato akce se koná u příležitosti Světového dne vody, který vyhlašuje OSN od roku 1993. Návštěvníci se mohou těšit na prodlouženou otevírací dobu, soutěže (např. o skútr YAMAHA) a zábavný program jako noční plavání při svíčkách.
Akce se zúčastní aquaparky po celé republice: Aquapalace Praha, Aquadream Barrandov, Vodní ráj Jihlava, Aquaparky Olešná, Valašské Meziříčí, Ústí nad Orlicí, Hradec Králové, Aquapark Wellness Hotel Frymburk a další. 
V rámci AQUA UNITED 2010 proběhnout také zajímavé eventy, jako je potápění pro dobrou věc a dobročinná štafeta pro dětské domovy.

www.aquaunited.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...