Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Workcampy zvou na prázdninové zážitky s pozitivní myšlenkou a poznáváním

Tento týden byla ve čtyřiadevadesáti zemích zahájena sezóna letních workcampů, na které se můžete přihlásit.

  • Publikováno: 21. 03. 2010

Zajímají vás podmínky dobrovolnictví na Islandu, nebo byste se raději vydali do Albánie? Naplňuje vás pomoc přírodě či znevýhodněným lidem? Chcete se skamarádit s vrstevníky v Norsku, nebo se připojíte k zahraničním dobrovolníkům při projektech v Čechách a na Moravě?  Lákají vás asijská města nebo objevování španělské vesnice?

Funguje to devadesát let!
Duha v roce 2010 jedenáctým rokem pokračuje s projektem pořádání mezinárodních workcampů. Duha je partnerem mezinárodní organizace SCI (Servis Civil International), která přes devadesát let naplňuje poslání dobrovolnické mezinárodní spolupráce jako prostředku k vzájemnému poznávání a zachování míru.
První workcampy v Evropě se uskutečnily po ukončení 1. světové války, SCI byla založena v roce 1920. 

Pomáhat se dá v ČR i v zahraniční
Během uplynulých let přijelo v létě do České republiky už několik stovek dobrovolníků z různých koutů světa.
Duha nabízí českým dobrovolníkům jet do zahraničí nebo se stát součástí mezinárodní skupiny na workcampu v České republice. Každým rokem narůstá počet mladých lidí, kteří díky Duze odjíždí za zážitky do zahraničí, nejčastěji do evropských zemí. 

Dobrovolníci na českých workcampech pracují na ekologických farmách, při rekonstrukčních aktivitách v kulturních centrech, pomáhali s přípravou či obnovou základen pro letní tábory nebo vytvářeli uměleckou keramiku, která pak zdobila veřejný prostor v Praze. Ve Finsku v loňském roce pomáhali při pořádání Etnofestivalu, na Islandu pracovali v tradiční vikinské vesnici, dobrovolnice v Irsku pomáhala s aktivitami pro znevýhodněné lidi, v Turecku byl workcamp zaměřen na podporu výzkumu želv, v Arménii se upravovala botanická zahrada, v Portugalsku workcamp pořádalo regionální kulturní centrum a ve Španělsku dobrovolníci pomohli připravit volnočasovou zábavu a hry pro opuštěné děti.

Workcamp probíhá dva až čtyři týdny v pěti- až třicetičlenné mezinárodní skupině dobrovolníků, kteří společně pomáhají na zajímavých veřejně-, kulturně- či sociálněprospěšných projektech.
Komunikačním jazykem je zpravidla angličtina.
Workcampy podporují mnohonárodnostní složení, nemůže se proto stát, že s vámi na zahraničním workcampu budou více než dva Češi.

 

www.trochujinak.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...