Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Make a Connection-Připoj se přijímá přihlášky do konce března

Již devátý ročník úspěšného programu Make a Connection - Připoj se nabízí mladým dobrovolníkům finanční podporu na jejich vlastní projekty, které pomohou rozvoji komunity.

  • Publikováno: 04. 03. 2010

Program Make a Connection-Připoj se je v České republice realizován Nadací rozvoje občanské společnosti a společností Nokia.
Úspěšní mladí žadatelé získají nejen peněžní příspěvek na své projektové aktivity, ale také potřebnou podporu v oblasti projektového řízení a školení zaměřené na rozvoj svých životních dovedností. Mezi projekty bude, stejně jako v minulých letech, rozdělena částka téměř tří milionů korun.

Projekty mladých lidí nejsou nijak tématicky omezeny, musí být však zaměřeny směrem „ven“ – na podporu komunity či vylepšení veřejného prostoru. V rámci projektových aktivit tak mají mladí možnost zapojit se do společenského dění, poznat své okolí a skrze to i sami sebe.
V rámci programu bylo za uplynulých osm let podpořeno přes 630 projektů, které zrealizovalo téměř 4 500 mladých lidí.

„Mám velkou radost, když vidím, že se mladí lidé aktivně zapojují do dění ve svém okolí a s naší pomocí se stávají lídry ve společnosti. Naše podpora jim k tomu dává jedinečnou šanci, a proto plánujeme rozšíření programu pro mladé lidi, který by jim umožnil jejich další rozvoj,“ říká Hana Šilhánová, ředitelka Nadace rozvoje občanské společnosti.

Zájemci o grant musí být ve věku od 16 do 26 let a svůj projekt mohou přihlásit do programu nejpozději do 31. března 2010. Nezávislé hodnotící komise pak vyberou nejlepší projekty, které získají finanční podporu do výše 30 000 Kč. Mladí lidé kromě získání peněžního příspěvku absolvují několikadenní školení pod vedením profesionálních lektorů zaměřené na rozvoj schopností a dovedností potřebných pro úspěšnou realizaci svých projektů a zdokonalí se například také v komunikaci s médii a ve fundraisingu.

Projekty, které jsou v programu Make a Connection-Připoj se podpořeny, dokazují, že dnešním mladým lidem není svět kolem nich lhostejný. Mají zájem se aktivně podílet na pozitivním rozvoji své komunity, jsou tvůrčí a zodpovědní. V rámci osmého ročníku programu vznikl dokumentární film O dobrovolnictví, který se snaží představit různé podoby dobrovolnických aktivit široké veřejnosti. Další projektové týmy například oživily pozapomenuté techniky starodávných řemesel, vydlabaly keltskou loď nebo diskutovaly na téma dvacátého výročí sametové revoluce.

 

 

www.pripojse.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...