Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Kolik toho víte o vodě?

Nová soutěž zkoumá, kolik toho vědí děti 2. stupně ZŠ a studenti SŠ o vodě. Jak je čistá voda v potocích? Co se děje s odpadní vodou? Kde se dají informace o vodě najít?

  • Publikováno: 02. 03. 2010

Voda není jen chemický vzorec H2O, je to i životní prostor pro řadu druhů živočichů. Koneckonců ani člověk se bez ní neobejde, přestože svým přičiněním vodu často mění – vypouští do ní spoustu chemických látek, například z domácností nebo z průmyslové výroby. Nemění se jen složení, ale i teplota. Z vody živé se tak může stát snadno voda bez života.

O čem soutěž je?
Máte před sebou soutěž, která by měla podpořit celkový pohled na vodu a vliv člověka na její kvalitu i na kvalitu ekosystému. Pomocí praktických úkolů, ať už je to práce s informacemi od úřadů, vlastní pozorování či hledání informací v odborné literatuře a na internetu, ukazuje na souvislosti a provázanost vodního prostředí jako celku.

Pro koho je určená?
Soutěže se mohou účastnit studenti středních škol a žáci druhých stupňů základních škol.
Koncipována je pro tří- až pětičlenné týmy, každý tým by navíc měl mít svého konzultanta, tedy dospělou osobu, která bude během celé soutěže účastníkům pomáhat. Týmem se může stát i družstvo věkově různorodé.

Zajímalo vás, jak čistá je voda ve vašem oblíbeném potoce? Víte, kde můžete tyto informace najít? 
Všimli jste si, kolik živých tvorů v ní žije? 
Víte, co se děje s odpadní vodou potom, co opustí váš dům?

Pokud jste to vždycky chtěli vědět, soutěž je právě pro vás! A pokud už odpověď na tyto otázky znáte, ale přesto se chcete soutěže zúčastnit, neváhejte.

Co můžete vyhrát?
Vítězné družstvo se může těšit na týdenní pobyt v Tatrách
V průběhu soutěže jsou pro soutěžící připraveny také lákavé dílčí ceny vyhlašované po každé etapě. První takovou cenou bude exkurze do zoologické zahrady s průvodcem a s výkladem zaměřeným na živočichy žijící ve vodě.

Do kdy je možné se přihlásit a jak?
Přihlásit sebe a své družstvo je možné do 15. března.
První zadání bude soutěžícím zasláno do 1. dubna, kdy soutěž oficiálně začne.
K registraci do soutěže můžete využít elektronický formulář, nebo si můžete stáhnout přihlášku (pdf, doc) a poslat ji na adresu katerina.hryzakova@arnika.org, případně na adresu Sdružení Arnika, Chlumova 17, Praha 3, 130 00.

 

www.arnika.org


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...